Žurnal je že v preteklosti postregel s prenekaterimi klobasarijami, tokrat pa je novinar Izak Košir postavil novo definicijo kretenizma s svojim člankom/intervjuju in komentarjem o človeku, ki sliši na ime Damjan Murko.

V komentarju Izaku uide naslednji biser:

Nastopov ima bore malo, na radiu ga ne vrtijo, od avtorskih pravic nima nič – po svoji zaslugi pa se pojavlja povsod in Slovencem služi kot boksarska vreča. Teh svojih 15 minut slave je res razvlekel kot elastiko za bungee jumping.

Ne vem, kako je Izak v dveh sosednjih stavkih lahko tako kontradiktoren. Murko je razvlekel minute? MURKO?

Ahem.

Izak se očitno ne zaveda, da so za fenomen Damjan Murko krivi izključno mediji in nihče drug. Izak se ne zaveda, da sam v rokah drži pištolo, ki je ubila človeka, za katerega se sedaj Izak sprašuje, kdo ga je. Izak se dela norca iz samega sebe.

Najbolj izstopajo tri  besede:  “Po svoji zaslugi.”

Oprostite, kako naj si to razlagam? Izak najprej pojasni, da nima Murko nobenih karakteristik, zaradi katerih bi se lahko pojavljal v medijih, nato pa v naslednjem stavku izjavi, da se v medijih pojavlja po svoji zaslugi. Kaj je torej Murkova zasluga? Je to kvalitetna glasba? Dobra slaščičarska dejavnost? Ali Damjan Murko plačuje medijem, da o njemu objavljajo članke? Kaj je njegova zasluga?!

Murka so sproducirali mediji. Vsilili so ga občinstvu, ki nanj gleda kot na prometno nesrečo. Če se pelješ mimo, pač gledaš. To ne pomeni, da se voziš po cesti in iščeš prometne nesreče. To delajo samo mrhovinarji novinarji. Zato da jih potem lahko prodajajo in se čudijo lastni neumnosti.

Še dodatna bizarnost: Da je Murko brez vsebine, se novinarji vsekakor zavedajo. Zakaj bi drugače pisali članke o fenomenu Damjan Murko in se čudili njegovi brezvsebnosti?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan