ZDA: Koncept “odprte vlade” tudi na lokalnem nivoju

Guverner zvezne države Tennessee, Phil Bredesen, je napovedal skorajšnjo vzpostavitev spletne portala, na katerem bodo državljani te države lahko spremljali vladno porabo finančnih sredstev v tej državi.

Evropska komisija: Spletna svoboda ne sodi v zakonodajo

Evropska komisarka za telekomunikacije, Vivane Redding, je v Strasbourgu pojasnila, da evropska komisija ne bo sledila ameriškemu kongresu, ki je izoblikoval predlog zakona, ki ureja svobodo komunikacije na spletu. Po mnenju Reddingove bi tak zakon škodoval evropskim telekomunikacijskim podjetjem.

Velika Britanija: Ali Veliki brat že ogroža demokracijo?

Lordovska zbornica Velike Britanije je v preteklem tednu opozorila, da pretirana uporaba nadzorovalnih tehnologij in zbiranja osebnih podatkov v Veliki Britaniji napoveduje ogrožanje demokracije v tej državi.

Ameriški kongresnik s “tvitanjem” ogrozil tajni obisk v Iraku

Da je digitalna osveščenost političnih oseb dobra, ni dvoma. Vseeno pa v določenih primerih prevelika raba spletnih tehnologij ni zaželena oziroma je celo prepovedana.

Vprašaj s klicajem: Tedensko poročilo 001

Projekt Vprašaj s klicajem je namenjen odprti komunikaciji med vlado in državljani republike Slovenije. Temelji na zastavljanju in ocenjevanju vprašanj s strani volilne baze, ki tri tedne na mesec izbira vprašanja za določenega ministrica/ministrico. Le-ta ima nato en teden časa da odgovori vsaj na tri najbolje ocenjena vprašanja.