Wag the dog dilema

10.02.2009Osebno

Debata za filmofile – ali Conrad Breen na koncu ubije Stanleyja Motssa ali ne?

Film sem gledal že večkrat, zadnjič prvič z Bajo in je ona precej prepričana, da ga Breen na koncu ubije, ker hoče Motss celo stvar[1. pejte gledat, fenomenalen film] zblebetati medijem. Ampak! v obrambo srečnega konca opozarjam na predzadnji kader, kjer Breen pride na Motssovo sedmino, v ozadnju pa poslušamo radijskega voditelja, ki med drugim omeni, “…da je Motssa našla njegova služkinja, ko se je sončil ob bazenu…“.

Ko Breen prvič stopi v hišo Stanleyja Motssa, se le-ta namreč sonči v solariju, v filmu pa lahko vidimo tudi bazen, ki je pokrite sorte. 

Kaj pa ti misliš?

 

4 komentarjev na “Wag the dog dilema

 1. chef

  Po mojem ga vseeno je, ker je bil Stanley Motss enostavno preveč samovšečen, da ne bi povedal, magar za ceno smrti. In prebogat, da bi ga lahko podkupili.

  Mislim pa, da je to eden od najboljših filmov ever!

   
 2. Domen

  Film je res dober, moj pomislek je še naslednji – Stanley Moss hoče samo priznanje svojega dela. Če pozorno poslušaš, ta radijski glas tudi našteje njegova dela oziroma dela, ki jih je produciral. Se pravi – če upoštevamo to in zgoraj omenjeno solarij-plaža dilemo, ali ni mogoče, da mu je Conrad pomagal “odglumiti” lastno smrt in mu s tem pomagati do tako želenih “creditsov”?

   
 3. chef

  Ampak pozabljaš, da je Stanleyju Motssu največ pomenil prav finalni projekt. Ravno z njim se je mislil pohvalit.

  Jaz sem v bistvu pomislil, da ga niso ubili, ampak v tvoji smeri še nisem razmišljal.

   
  1. Domen

   No, jaz najprej sploh nisem pomislil, da SO GA ubili. To je bajina teorija. Ampak sem sedaj skušal ugotoviti, ZAKAJ sem pomislil, da GA NISO ubili. Nekako se mi zdi, da če so vse uspeli rešiti brez smrtnih žrtev, bodo pa ja še to…

    

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.