TV on the Net: POP TV z novim portalom

13.02.2009Javno

Evo, končno je neki medijski hiši v Sloveniji ratalo uspešno spariti internet in programske vsebine. In pod uspešno parjenje štejem a) da je možno vsebino pogledati brez dolgega in nepotrebnega nalaganja kodekov, b) da je vsebino mogoče brez težav vključiti v druga spletna mesta (embedd) in c) da je mogoče vsebine gledati v celoti in ne v obliki nekih irelevantnih teaserjev.

POPTV.si se izkaže na vseh treh točkah in tako ponuja ves svoj program na spletu, brez kakšne posebne naročnine oziroma finte. Dizajnersko se mi zdi stvar dobro rešena, imam le en problem – vsebinski tagi. To bi bil moj predlog – pri vsaki oddaji, kjer ni neke rdeče niti, bi bilo zelo dobrodošlo poimenovanje prispevkov (recimo v 24ur). Tako bi ljudje bolj koristno uporabili iskalnik na spletnem mestu, saj bi lahko hitro ugotovili, v kateri oddaji se skriva prispevek, ki jih zanima. Mogoče je to bolj prošnja za Anžeta

Pa da ne delamo krivice – tudi Info TV je na spletu kar soliden, je pa res, da ga POP TV prekaša po količini produkcije, ki je na spletu.