Vprašaj s klicajem: Katarini Kresal smo poslali 49 vaših vprašanj

Včeraj se je zaključil prvi krog projekta Vprašaj s klicajem. V pogovoru s Katarino Kresal je sodelovalo več kot stopetdeset ljudi, ki so postavili devetinštirideset vprašanj in oddali 3234 glasov.

Evropska komisija izpostavila slovenski projekt e-VEM kot primer dobre prakse

Evropska komisija je v poročilu o napredku v zvezi s postopki ustanavljanja podjetij slovenski primer sistema e-VEM izpostavila kot primer dobre prakse.

ZDA: S spletom do večje preglednosti javnih financ

Predsednik ZDA, Barack Obama, je s svojo ekipo odprl spletno mesto Recovery.gov, ki se ukvarja z javno razporeditvijo denarja, ki ga bodo ameriške zvezne države prejele v okviru Barackovega stimulacijskega paketa. Obama je namreč poudaril, “da je zelo pomembno, da ljudje vedno, kako in za kaj bomo zapravili njihov denar.”

Upravna odprta koda buri duhove tudi v ZDA

V zadnjih tednih se je tudi na drugi strani luže pojavilo kar nekaj pobud, ki stremijo k menjavi zaprtokodnih programskih rešitev v javni upravi. Po mnenju nekaterih bi odprtokodna javna uprava za proračun pomenila velik prihranek, medtem ko podjetje Mozilla Foundation opozarja, da ima zaprta koda še vedno nepravično prednost v tekmi za uporabnike.

Brazilija: Šole bodo uporabljale odprto kodo

V brazilskih šolah v 5560 občinah bodo namestili 350.000 namizij z Linuxom, kar bo, pravijo, najobsežnejši tovrstni dogodek na svetu. Projekt ne bo stal več kot 50 dolarjev na otroka.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan