Dropbox – ko FTP sreča web 2.0

28.02.2009GadgetsRecenzije

V svetu računalnikov, spleta in mobilnost sta pomembni dve stvari – ažurnost in dostop. Datoteke prenašamo naokoli na več načinov, od USB ključev, CD/DVD ploščkov, nalagamo pa jih tudi na splet, saj tako lahko do njih dostopamo z večih koncev.

DropBox dela ravno to – uporabniku ponuja brezplačni spletni imenik v začetni velikost 2GB, kjer lahko uporabnik odloži svoje datoteke in jih kasneje uporabi. Vendar je DropBox poseben – deluje namreč kot mrežni disk, kar pomeni, da se datoteke osvežujejo na večih računalnikih hkrati.

Zadevo uporabljam nekaj dni in se mi zdi zelo uporabna. Namesto, da sedaj datoteke mečkam po Gmail nabiralniku oziroma jih tlačim na ključe, datoteke enostavno prekopiram v mapo na namizju in kasneje do njih dostopam od kjerkoli. Storitev ponuja namizno aplikacijo, ki ti olajša nalaganje, vseeno pa lahko uporabljate tudi klasični spletni dostop.

In še dodaten bonus – z vabilom dobite dodatnih 250 mb prostora. Če je koga zamikala raba, naj mi spusti svoj e-naslov.

 

5 komentarjev na “Dropbox – ko FTP sreča web 2.0

 1. Robi

  Sam sem se prijavil že za beto cca. 7 mesecev nazaj.

  Zadeva je nadvse uporabna, čeprav ideja ni nova (Apple ima podobno, a plačljivo, storitev že precej dlje, obstajajo tudi drugi). Imam pa podobne pomisleke kot pri vseh ‘cloud based’ servisih – varnost, zasebnost, trajnost, …

   
 2. B5

  A, ko sem te pred parimi mesci gnjavil kam mp3 naložit, pa si se mi smejal zakaj nimam ftp računa (ki ga sicer imam) in uporabljam dropbox.
  Ha! Sedaj bodo pa mene v Studio City vabili, da dam izjavo kaj si jaz mislim o blogih in politiki!

  YES!
  B5

   
 3. B5

  Aja, pa ni treba vabil okol pošiljat, samo en prazen folder naredi in ga šeraj z željenim naslovnikom. Tako imaš neomejeno vabil.
  B5

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.