Andrej Tomšič, urad informacijskega pooblaščenca: Direktiva o hranjenju komunikacijskih podatkov pomeni velik strošek z malo učinka

Danes stopi v veljavo evropska direktiva o hranjenju elektronskih podatkov. Z državnim nadzornikom, magistrom Andrejem Tomšičem, smo se pogovarjali o učinkih direktive in problemih, ki bodo z uvedbo nastopili v slovenskem digitalnem prostoru.

ITU: Slovenija na lestvici razvitosti IKT drsi navzdol

Slovenija se po razvitosti na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) uvršča na 28. mesto med skupno več kot 150 državami. Pred petimi leti je Slovenija zabeležila nižji indeks, 4,47 točke, a je s tem vseeno zasedla višje, 22. mesto. To pomeni, da so nekatere države na področju IKT napredovale še hitreje.

Slovenija: Spletne skupnosti uporablja 35 odstotkov uporabnikov

Spletne skupnosti uporablja 35 odstotkov slovenskih uporabnikov spleta, kažejo izsledki raziskave o uporabi spletnih skupnosti med slovenskimi uporabniki interneta, ki jo je ljubljanski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za spletno oglaševanje Iprom opravil skupaj z raziskovalno družbo Valicon.

Velika Britanija: Razvoj lokalnih e-upravnih storitev stagnira

Raziskovalci spletne prisotnosti lokalnih skupnosti v Veliki Britaniji so ugotovili, da jih večina pri razvoju in ponudbi lokalno-upravnih storitev stagnira. V primerjavi z letom 2008 je namreč zadovoljstvo ljudi s spletno-upravnimi storitvami upadlo za deset odstotkov.

ZDA: Pravniki obupali nad uporabniškim varovanjem zasebnosti

Eden od vodilnih pravnikov ameriškega kongresa je napovedal skorajšnjo objavo predloga zakona o uvedbi obveznih varnostnih nastavitev, ki bodo varovale posameznikovo zasebnost in tako varovanje posameznikove zasebnosti predale v roke države.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan