Vprašaj s klicajem: Za Patricka Vlačiča je prispelo devetindvajset vprašanj

V drugem krogu pilotskega projekta Vprašaj s klicajem smo gostili prometnega ministra, Patricka Vlačiča, za katerega so uporabniki zastavili devetindvajset vprašanj. Sodelovalo je enainšestdeset ljudi, ki so za vprašanja skupno oddali skoraj šeststo glasov.

Obama začel dobo YouTube diplomacije

Predsednik ZDA, Barack Obama, je s pomočjo videoposnetkov, objavljenih na portalu YouTube, začel nov način diplomacije z Iranom. V prvem videoposnetku je Irancem voščil za iransko novo leto.

Indija: Na parlamentarne volitve se pripravljajo tudi na spletu

Indija se pripravlja na aprilske parlamentarne volitve, vse več kandidatov pa skoraj sedemsto milijonsko volilno telo vedno bolj nagovarjajo tudi prek spleta, kjer se posvečajo predvsem volilcem, ki bodo prvič oddali svoj glas.

ZDA: E-zdravstvo je podprl tudi predsednik Obama

Tri četrtine ameriških zdravnikov bo v naslednjih petih letih zdravila predpisovalo v elektronski obliki, kar bo predvsem posledica finančnih vzpodbud ameriške vlade.

Vatikan: Bodo v kitajščino prevedene vsebine dosegle prejemnike?

Sveti sedež je vsebine svojega spletnega mesta objavil tudi v kitajskem jeziku, saj skuša s tem doseči vernike na Kitajskem, kjer kitajska vlada ne priznava njegove avtoritete.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan