Vprašaj s klicajem: Patrick Vlačič odgovoril na vaša vprašanja

Zaradi zasedenosti ministra za promet, Patricka Vlačiča, bomo videoodgovore na prva tri najbolje ocenjena vprašanja na tem mestu objavili najkasneje v sredo, prvega aprila 2009. Minister prosi za razumevanje. V nadaljevanju pa si preberite še novico v zvezi z prihodnjimi ministri, ki so že potrdili sodelovanje.

ZDA: Kako meriti učinke spletne politične participacije?

V Washingtonu so se prejšnji teden zbrali podporniki spletne komunikacije in politični strategi, ki so organizirali tabor Vlada 2.0, prvo prireditev novoustanovljenega društva vlada 2.0 – njihov edini namen pa je spodbujati spletno participacijo politikov in javnosti.

ZDA: Obama v videoposnetku odgovarjal na vprašanja javnosti

Predsednik ZDA, Barack Obama, je v spletnem videoposnetku v živo odgovarjal na vprašanja javnosti. Uporabniki so mu zastavili več kot sto tisoč vprašanj, predsednik pa se je v videoposnetku dotaknil nezaposlenosti, legalizacije marihuane, težav s kvaliteto izobraževalnih ustanov in prenove javnega sistema zdravstva.

Velika Britanija: O Twitterju, blogih in omrežjih bi se morali učiti že v osnovni šoli

Poročilo britanskega ministrstva za šolstvo, ki bo v celoti objavljeno aprila letos, opozarja na nezadostno izobraževanje o spletnih tehnologijah v britanskih osnovnih šolah. Po pisanju britanskega časopisa Guardian je med priporočili tudi spoznavanje Twitterja, blogov in wikipedije, ki naj bi jih učenci osnovnih šol začeli smiselno uporabljati kot vire informacij.

Raziskava: Spletna omrežja so “zlata jama” osebnih podatkov

Širša uporaba družbenih spletnih strani, kot sta Facebook in Twitter, glede na nedavno raziskavo otežuje ohranjanje popolne anonimnosti uporabnikov.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan