Predsednik Tűrk poudaril razvoj informacijske družbe

Skrb za razvoj informatike in računalništva ter znanja in znanstvenega pristopa na tem področju spada med prvorazredne naloge današnje družbe, je v pozdravnem nagovoru ob odprtju 15. Festivala računalništva in informatike dejal predsednik republike Danilo Tūrk. Ob tem je še poudaril, da se pomena tega pogosto premalo zavedamo.

Evropska komisija odločno tudi za varovanje zasebnosti na spletu

Evropska komisija je danes izrekla ultimat vsem medmrežnim podjetjem: če ta ne bodo v kratkem času izboljšala varovanja zasebnosti svojih uporabnikov, jim grozi zakonodaja, ki jih bo v to prisilila.

Vatikan dobil lekcijo iz družbenih medijev in kondome

Kritiki papeževih izjav, da virusa HIV ne morejo preprečiti kondomi, temveč le abstinenca ali zvestoba, so svojo jezo izrazili tudi prek priljubljene spletne skupnosti Facebook.

Nadzor spleta: Kitajska, Francija, Velika Britanija

Medtem ko je Kitajska poostrila nadzor nad pretokom spletnih vsebin in ponovno blokirala dostop do portala YouTube, so Francozi predlagali nov zakon, s katerim se borijo proti piratstvu, v Britaniji pa danes stopi v veljavo zakonodaja o shranjevanju podatkov o spletnem prometu.

Tri leta po uvedbi že več kot tri milijone spletnih strani s končnico .eu

Tri leta po uvedbi je registriranih že več kot tri milijone spletnih domen s končnico .eu. Rasti registriranih domen z omenjeno vrhnjo domeno ni ustavila niti svetovna finančna in gospodarska kriza, saj se je število spletnih naslovov s končnico .eu v prvem letošnjem četrtletju povečalo za dva odstotka.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan