Kot po naključju sem pred dnevi preigraval zadnji del serije Hitman: Blood Money in se spraševal, kdaj se bo na trgu pojavilo kaj podobnega. Blood Money je imel namreč vse – dobro igralnost, zelo veliko načinov izvedbe iste naloge in zanimiv vmesnik. Potem je vse potihnilo. Eidos je šel v kurac, franšiza pa je zamrla. 

Pred kratkim pa sem pod prste dobil Velvet Assassin in moram reči, da sem impresioniran. Replay Studios so namreč v eni igri združil dva hita pogorelega Eidosa, serijo Commandos in serijo Hitman. Iz prvega so pobrali okolje in čas, iz druge način igranja in koncept. Seveda je igra nadgrajena z grafiko in dodelanimi liki, tako da užitek je večji.

Zgodovinsko je igra vmeščena v drugo svetovno vojno, spremlja pa življenje in delo britanske posebne agentke, ki hara po lokacijah in seje smrt med nič hudega sluteče nacije. Pri igri ne gre za klasično streljačino, temveč gre konceptualno bolj po poti serije Hitman in Splinter Cell; se pravi, s čim manj streljanja opraviti nalogo in potiho odstraniti nasprotnike, ki ti stojijo na poti do cilja.

Igri je zameriti kaj malo kiksov. Mogoče na trenutke neposrečena kamera, mogoče na momente zapletena pot do cilja, ki te znervira, toda vse to so malenkosti. Odlična vaja v potrpljenju, ki med čakanjem na pravi udarec tudi nasmeje in zanimira.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan