Nadaljevanje stripa The Long Halloween istih avtorjev se začne tam, kjer se je prvi del končal. Še vedno je v igri mafija, Batman se še vedno ukvarja z lovom na (novega) serijskega morilca, ki se tokrat namesto na mafijo spravi na policijo in še vedno so tukaj Joker in njegova banda, ki mu pri raziskovanju umorov mečejo polena pod noge.

Tokrat pa temni vitez ni sam. Poleg lika Catwoman, za katero se izkaže, da je hči glavnega mafijca, dobi Batman okrepitve v podobi Robina. No, wanna-be Robina, saj je oseba, ki jo Batman reši iz cirkusa, potem ko mafijci sabotirajo vrvi, še otrok. Vseeno je prav on ključ do odgovora na vprašanje, kdo mori in zakaj. Kids say the darnest thing…

Zgodba stripa Dark Victory je še bolj kompleksna kot zgodba v stripu Halloween, likov je več, bralec hkrati dobi odgovore in nova vprašanja. V ospredju so še vedno vojne med mafijci in Harveyjem Dentom, ki kot Harvey Two-face skuša iz Gothama izriniti preostanek mafijske družine Falcone, poleg glavne zgodbe pa se odvijajo še vsaj tri podzgodbe (Batman, Catwoman in komisar Gordon).

Ker sta avtorja pri obeh ista, je tudi slog risanja zelo podoben, slik na stran je ponavadi vsaj devet, število se zmanjša samo na koncu, ko zgodba doseže razplet. Vse skupaj je zapakirano v zelo dobro mafijsko kriminalko, edini minus je preveliko zanašanje na prvi del stripa, ki zna komu vzeti veselje. Ampak vseeno – splača se brati od začetka.

Strani: 392
Cena:  13 €