Da Marv ne bo videl več kot enega nadaljevanja šestdelnega epa Sin City, ti je jasno že z naslovke prvega dela. Marv izgleda kot blueprint za definicijo omare, hkrati pa svetu napove vojno zaradi “edine kurbe, ki mu je dala zastonj”.

Sin City sem sicer prvič videl v filmski podobi in mogoče mi strip sede ravno zaradi tega. Mickey Rourke je po mojem mnenju zelo dobro poštekal robustnega Marva, ki rine z glavo skozi zid in pri tem ne jemlje ujetnikov. Tudi v stripu The hard goodbye je v prvem planu zarota na najvišjem nivoju, ki se počasi seseda sama vase, ko se vanjo zaleti pijanec, pretepač in bivši zapornik s psihotičnimi motnjami.

Mesto in Marv sta eno. Ko vsi normalni bežijo, se Marv reži: “I like it here!” Tudi na koncu, ko je jasno, da bo kazen dohitela zločinca in sedi na električnem stolu je sarkastičen. “Dajmo, molite hitreje, nimam časa!”

Strip je črnobel in zelo noirovsko vizualen. Kot bi gledal storyboard za film. Paneli so mastni od črne barve, dialogi in monologi so zelo skopi, a toliko bolj pomenski. Tukaj noben ne pozdravlja, nihče ne reče “Na zdravje!” in nihče ne ve, koliko je ura. Vsi vedo eno stvar – konec se bliža.

Čeprav je v filmu več vsebine, saj so scenaristi združili več zgodb iz različnih delov sekstologije (več na imdb), je strip bolj natančen in zgodbo o mrtvi kurbi in živemu norcu opiše z večjim številom podrobnosti in in večimi podzgodbami. Vseeno je Marv v moji glavi neločljivo povezan z Mickeyjem. Film in strip sta v tem primeru res dobra simbioza. Komaj čakam na nadaljevanje…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan