Zavarovalnica Triglav in TočaAlarm

16.06.2009Javno

Pred dnevi sem na dom dobil obvestilo svoje zavarovalnice, da svojim uporabnikom omogočajo brezplačno storitev, preko katere uporabnik na mobilni telefon dobiva obvestila o toči Zadeva funkcionira v povezavi z Agencijo RS za okolje, ki ta opozorila objavlja na svojem spletnem mestu, pri celotni zadevi pa pogrešam samo eno stvar.

Ker so obvestila namenjena vsem uporabnikom, ne glede na njihovo lokacijo, bi bil zelo vesel, če bi storitev omogočala značke (hash tags), s katerimi bi uporabnik določil območja, za katera želi poročila o toči. Zadeva sicer ni moteča, saj sporočil ni veliko, vseeno pa se mi zdi, da bi bili uporabniki veseli še bolj relevantnih sporočil o tej vremenski nadlogi.

Je pa zadeva že sedaj zelo dobra raba mobilnih tehnologij, upajmo pa, da bo še naprej ostala brezplačna.

 

7 komentarjev na “Zavarovalnica Triglav in TočaAlarm

 1. dr. Onyx

  O storitvi imam jaz pozitivno mnenje z velikim zadržkom. Ne samo, da je zadeva v ozadju videti kot “mobilni marketing” in ta izraz uporabljajo celo avtorji domislica, problem vidim tudi v psihološkem pritisku, ki ga s takimi SMSi hote ali nehote povzročajo. Ti se slej ko prej zlomiš in potem skleneš zavarovanje za vse mogoče. Just in case…

   
 2. dr. Onyx

  Zadeva bi bila še bolj čudna, če bi se lahko nanjo naročil kar vsak, mar ne? Verjetno pa s to storitvijo ne ciljajo na nove stranke, ampak predvsem na to, da bi obstoječe “izboljšale kvaliteto svojih zavarovalnih polic” (zavarovale še kaj več, sklenile kakšen paket etc).

  Če ne bi šlo še za kaj več, kot samo altruistično storitev alarmiranja proti toči, se po moje s tem ne bi ukvarjal direktor trženja premoženjskih zavarovanj v ZT (vir).

   

Vpišite komentar