Guybrush Threepwood, a mighty pirate(TM), se je zadnjič pojavil leta 2000, sedaj pa se vrača v dvojni izvedbi. LucasArts je namreč poleg novih delov piratskih dogodivščin ponovno izdal prvi del originalne serije Monkey Island. Heh, nič čudnega, da so Kitajci leto 2009 razglasili za leto opic.

Podjetje TellTale Games je od LucasArts odkupilo licenco za franšizo Monkey Island in nam bo sedaj v petih mesečnih odmerkih serviralo nove dogodivščine največjega pirata na Karibih. Prvi del, The Launch of the Screaming Narwhal (LOSW), je že na voljo, v njem pa se Guybrush ponovno spopade s svojim največjim sovražnikom, kapitanom LeChuckom. Pustimo ob strani dejstvo, da je kapitan mali terminator, saj ga je Guybrush ubil že v prvem, drugem, tretjem in četrtem delu in da je LeChuck zelo dober v spreminjanju svojega stanja. Najprej je duh, potem zombi, nato demon, pa vse troje skupaj.

V LOSW Guybrush v prvem spopadu s premetenim kapitanom povzroči malo katastrofo, ki LeChucka spremeni v živo osebo, Guybrusha okuži s prekletstvom, ki je dosedaj pestilo kapitana, guvernerko Elaine Marley pa vrže neznano kam. Tako je naloga znana – znebi se prekletstva, reši svojo Elaine Marley in vmes uživaj v dialogih in animaciji. Preprosto, ne?

No, vsaj ena naloga je zelo lahka. Uživanje v animaciji in dialogih. Človek se mora sicer malo navaditi na prenovljeni uporabniški vmesnik, ki tokrat vse vodenje prepušča miški, nato pa se uživancija lahko prične. Ponovno je tukaj 3D svet, ki ga je LucasArts uporabil že v četrtem delu serije in je tokrat še izboljšan, spet so tukaj odbiti karakterji s svojimi problemi in spet je tukaj kup šal in dovtipov, ki uporabnika zabavljajo med igranjem.

Igra je relativno dolga, brez nepotrebnega šlepanja na ponavljajoče se obrazce, ki so bili prisotni predvsem v prvem delu originalne serije, naloge zanimive in logične, konec pa, logično odprt. Komaj čakam na drugi del…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan