Tako pač je, z novo srajco pride tudi nov koncept. Mogoče se bom po skoraj petih letih bloganja le naučil krotiti to žival. In ja, to sem do sedaj rekel že večkrat.

Mogoče me je v preoblikovanje pritegnilo čaranje s portalom E-demokracija, ki bo v novi preobleki prišel prvega septembra [1.hopefully, glavni dizajner nima veliko časa za zastonjske projekte], mogoče je bila kriva cela zadeva s Kopenhagnom, mogoče pa kombinacija in še kaj – vem, da sem o konceptni in grafični prenovi razmišljal že dlje časa, predvsem bi rad zadevo malo bolj vsebinsko poenotil, da ne bo blog tak kurnik.

Kaj je torej novega?

No, prva stvar je razporeditev vsebin.

Načrt za dsavic.net 2.0

Izpostavil sem sklope, ki so bili prej rahlo zapostavljeni, hkrati pa uredniško skrčil kategorije vsebin in tako dobil mešanico osebnega bloga in dveh kategorij, ki bosta (recimo da) bolj ozko usmerjene. S tem sem se (upam) znebil traparij, ki sem jih objavljal v prvi petletki in se bolj usmeril k nekemu smislu pisanja.

Rotacija je namenjena izpostavljanju zadnjih petih objavljenih prispevkov, medtem ko se po kategorijah prispevki nabirajo v spodnjem delu.

Druga stvar je sprememba poudarkov, saj je bila prejšnja predloga bolj namenjena dnevniškim zapisom, medtem ko trenutna predloga deluje bolj kot predstavitveno spletno mesto – večji poudarek je na vsebinskih sklopih in manj na časovni komponenti objav. Če koga zanima – uporabljam skoraj popolnoma predelano predlogo Miniml. Ikone za socialna omrežja sem našel na IconArchive, izbral pa sem ikone avtorja Janka Jovanoviča.

Uredil sem tudi komentiranje in sicer z vtičnikom Intense Debate, ki omogoča administracijo prek elektronske pošte, prijavo s pomočjo Twitter računa in še več bonbončkov.

Kaj še ostane?

No, nekaj podrobnosti je potrebno še doreči, predvsem na podstraneh prevodov in in objav, kjer iščem horizontalno rešitev oziroma malo bolj privlačno predstavitev datotek in člankov. Za članke se nagibam k objavi pdf različic na Google Documents oziroma Scribd, za prevode pa najverjetneje drop-down meni oziroma neke vrste izbirnik. Mogoče bi bilo smiselno tudi prevesti vmesnik za komentiranje. Slike trenutno uvažam na roko, saj je iz še nepojasnjenih razlogov le nekaj dni po zagonu mrknil vtičnik FlickrRSS. Poskusim še enkrat, ko bo na voljo novejša različica.

Zahvale

Pri načrtovanju je pomagala Baja, pri oblikovanju pa Martin. Da ne bo kdo mislil, da sem sam tako pameten 😉

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan