Ne vem, kaj naj si mislim o policiji, zavarovalnici oziroma dejstvu, da se nič ne vidi. Vseeno pa menim, da je celotna zadeva bedasta do konca. Pred slabim tednom dni se mi je v zadek avtomobila zaletel XY. Jaz sem stal oziroma se pripravljal na zavijanje na parkirišče, gospod XY je očitno spregledal varnostno razdaljo in se mi prilepil v rit. Ni bilo veliko škode, počilo je vseeno. Ko sva stopila iz vozila, mi je že takoj sporočil, da nima časa in da “se itak nič ne vidi”, pa še to “da so avtomobili narejeni za tako zaletavanje.” Častna pionirska, njegove besede. Potem je odpeljal.

Poklical sem policijo, med čakanjem nanjo je gospod prišel nazaj, še enkrat poudaril, da se “itak nič ne vidi” in mi dal svojo vizitko. Za vsak primer. Potem je že drugič odpeljal.

Policisti so prišli in pogledali zadevo. Na blatniku se je videl odtis gospodove registrske tablice, policaji pa so mi rekli, “da se itak nič ne vidi”. Rekel sem, “da sicer ne vem, kaj naj bi se videlo, ampak da naj vseeno naredijo zapisnik, ker bom šel zadevo ocenit na zavarovalnico.” Naredijo zapisnik in se odpeljejo.

Po pogovoru s fotrom izvem, da imajo plastični blatniki na notranji strani lamele, ki se ob kakršnemkoli trku zlomijo in tako preprečijo hujšo škodo. Vidi se nič, blatnik pa je treba menjati, ker lahko ob naslednjem trku nastane hujša škoda, ker lamele pač ne delujejo več. Cena novega blatnika je (vsaj) 500 evrov. Krasno…

Odpravim se na zavarovalnico, kjer mi sporočijo, da moram pred cenitvijo dobiti številko zavarovalne police od človeka, ki se mi je zaletel v rit. Rečem jim, da imajo zapisnik na policijski postaji Vič in da naj se oni zmenijo s policijo. Očitno tega zavarovalnice ne delajo. To moram storiti sam. Go figure…

Grem na policijo, dežurnemu povem podatke, on mi sporoči, da v zapisniku NI NAVEDENA registrska številka človeka, ki se mi je zaletel v rit, ker “se nič ne vidi”. Dajo mi telefonsko policaja, ki je delal zapisnik in rečejo, “naj ga jutri pokličem, MOGOČE ima registrsko zapisano v blokcu”.

Jutri je nov dan.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan