“Saj se nič ne vidi…”

26.08.2009Osebno

Ne vem, kaj naj si mislim o policiji, zavarovalnici oziroma dejstvu, da se nič ne vidi. Vseeno pa menim, da je celotna zadeva bedasta do konca. Pred slabim tednom dni se mi je v zadek avtomobila zaletel XY. Jaz sem stal oziroma se pripravljal na zavijanje na parkirišče, gospod XY je očitno spregledal varnostno razdaljo in se mi prilepil v rit. Ni bilo veliko škode, počilo je vseeno. Ko sva stopila iz vozila, mi je že takoj sporočil, da nima časa in da “se itak nič ne vidi”, pa še to “da so avtomobili narejeni za tako zaletavanje.” Častna pionirska, njegove besede. Potem je odpeljal.

Poklical sem policijo, med čakanjem nanjo je gospod prišel nazaj, še enkrat poudaril, da se “itak nič ne vidi” in mi dal svojo vizitko. Za vsak primer. Potem je že drugič odpeljal.

Policisti so prišli in pogledali zadevo. Na blatniku se je videl odtis gospodove registrske tablice, policaji pa so mi rekli, “da se itak nič ne vidi”. Rekel sem, “da sicer ne vem, kaj naj bi se videlo, ampak da naj vseeno naredijo zapisnik, ker bom šel zadevo ocenit na zavarovalnico.” Naredijo zapisnik in se odpeljejo.

Po pogovoru s fotrom izvem, da imajo plastični blatniki na notranji strani lamele, ki se ob kakršnemkoli trku zlomijo in tako preprečijo hujšo škodo. Vidi se nič, blatnik pa je treba menjati, ker lahko ob naslednjem trku nastane hujša škoda, ker lamele pač ne delujejo več. Cena novega blatnika je (vsaj) 500 evrov. Krasno…

Odpravim se na zavarovalnico, kjer mi sporočijo, da moram pred cenitvijo dobiti številko zavarovalne police od človeka, ki se mi je zaletel v rit. Rečem jim, da imajo zapisnik na policijski postaji Vič in da naj se oni zmenijo s policijo. Očitno tega zavarovalnice ne delajo. To moram storiti sam. Go figure…

Grem na policijo, dežurnemu povem podatke, on mi sporoči, da v zapisniku NI NAVEDENA registrska številka človeka, ki se mi je zaletel v rit, ker “se nič ne vidi”. Dajo mi telefonsko policaja, ki je delal zapisnik in rečejo, “naj ga jutri pokličem, MOGOČE ima registrsko zapisano v blokcu”.

Jutri je nov dan.

 

4 komentarjev na ““Saj se nič ne vidi…”

 1. chef

  To je pa problem te preklete družbene delitve dela, ko smo se specializirali samo še zato, da eden drugega nategujemo. Na koncu ugotoviš, da moraš biti strokovnjak za vse, sicer te nategnejo od spredaj in od zadaj.

  Srečno!

   
  1. edemokracija

   Se podpišem pod chefa. Če pokličem policijo, potem pričakujem, da bo policija naredila vse po predpisih. Zakaj ga ne pokličem sam? Ker ga grem potem lahko tudi sam prepričat, da naj mi da kar direkt denar in ne rabim ne policije in ne zavarovalnice.

    
 2. Alex van der Volk

  Mi je zelo žal, ampak krivda je tvoja. Če bi lepo rekel moškemu, ki je začel da se mu mudi, da ga boš ovadil zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega z mesta, bi obstal točno tam, če pa bi že šel in bi ti to res naredil, zdaj tudi problemov ne bi bilo. Enkrat se mi je eno zabilo v rit in čeprav je rekel, da se lahko vidiva naslednji dan, ko bo dan in se bova lažje zmenila, sem mu rekel, da bova eno evropsko poročilo že izpolnila, ni hudič da ne. Mimogrede, zakaj pa ne pokličeš telefonske na vizitki?

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.