No, februarja letos sva dala na plano zver z imenom Vprašaj s klicajem, kjer se državljani prek spleta pogovarjajo z ministri. V prvi rundi so odgovarjali ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal, minister za promet, Patrick Vlačič, minister za gospodarstvo, Franc Križanič in minister za visoko šolstvo, tehnologijo in znanost, Gregor Golobič. Septembra je štartala druga runda…

Od februarja letos imajo državljani Slovenije (pa i šire) možnost pogovora z člani vlade. Tako, ena na ena. Zadeva se vrši s pomočjo spletnega vmesnika Google Moderator, ki ga uspešno uporabljajo tudi drugje po svetu, najbolj znan politični uporabnik pa je predsednik ZDA, Barack Obama.

V prvih štirih mesecih se je spraševanja ministrov udeležilo skoraj petnajst tisoč uporabnikov, ki so zastavili 142 vprašanj oziroma oddali 4574 glasov za posamezno vprašanje. Septembra bomo zbirali vprašanja za pravosodnega ministra, Aleša Zalarja, sodelovanje pa je za oktober potrdila tudi ministrica za javno upravo, Irma Pavlinič Krebs. Ostale udeležence bomo najavljali sproti, najhitreje boste obveščeni, če se včlanite v Facebook skupino oziroma naročite na Twitter novice.

Odgovore vseh ministrov in ministric, ki so že odgovarjali, si lahko ogledate na portalu E-demokracija.si, svoja vprašanja pa lahko zastavljate na podstrani Vprašaj s klicajem. Vprašanja za ministra Zalarja bomo zbirali in izbirali do 27. septembra!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan