Za glavno nagrado Savičeve spletne osebnosti letošnjega leta se potegujejo finalisti: Katarina Kresal, Pižama in Anuška Delić. Glasovanje se zaključi to nedeljo ob šestih zvečer.

Ljudstvo je odločilo in izbralo:

Lovoriko Savičeva politična spletna osebnost leta 2009 prejme Katarina Kresal, notranja ministrica in predsednica stranke LDS, ki je letos že drugič osvojila ta prestižni naslov. V izrazito moški konkurenci je Kresalova premagala celo ameriškega predsednika, komisija pa je v utemeljitvi nagrade zapisala, da je “Katarina Kresal ponovno pokazala nenavadno prilagodljivost spletne komunikacije in po lanskoletnem naskoku na Facebook letos osvojila še Twitter. Ažurni komentarji in klepeti z uporabniki so prepričali tudi člane komisije Savičeve politične spletne osebnosti za leto 2009.” Čestitamo!

Nagrado Savičeva medijska spletna osebnost leta 2009 prejme novinarka Anuška Delić, ki je, podobno kot ministrica Kresalova, letos zaslovela s svojo prisotnostjo na omrežju Twitter. V obrazložitvi nagrade je komisija zapisala, da “je Anuška letos s prisotnostjo na omrežju Twitter postavila nove smernice za spletno komuniciranje novinarjev, saj je uspešno združila oglaševanje vsebin klasičnih medijev in dala ostalim uporabnikom občutek, da so tudi novinarji ljudje in da splet ne predstavlja grožnje, temveč nove oblike udejstvovanja.” Čestitke!

Pokal Savičeva estradna spletna osebnost leta 2009 pa prejme Boštjan Gorenc – Pižama. Komisijo je ogromen naskok pred ostalimi kandidati zelo presenetil, posebno zato, ker sta bila nominirana kar dva člana ekipe Kmetija, poleg njih pa še lanskoletni favorit Jonas in premier Borut Pahor. “Boštjan je s svojim značilnim slogom okupiral tako Twitter kot Facebook, še enkrat pa se je pokazalo, da lahko tudi tiha voda dere bregove. Čestitke!”

To so torej finalisti, ki se bodo v drugem krogu pomerili za nagrado Savičeva spletna osebnost leta. Glasovanje se bo zaključilo v nedeljo ob šestih popoldne, nato pa bomo čimprej organizirali videointervju z zmagovalcem. Naj zmaga najboljši!

Poleg glasu lahko v komentarjih postavite še vprašanja za zmagovalca ter z glasovanjem v obrazcu določite tista vprašanja, na katere mora zmagovalec nujno odgovoriti. V vašem imenu jih bom zastavil jaz.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan