Prvi del tretjega dela serije The League of Extraordinary Gentlemen nam ob prelomu tisočletja ponudbi vpogled v drugo generacijo društva, ki še vedno dela kaotični red po Londonu.

Vse se začne s smrtjo kapitana Nema, enega od originalnih predstavnikov Lige, ki podmornico in vse svoje premoženje zapusti skrivnostnemu otroku Lune oziroma svoji hčeri. V Londonu se medtem Mina Harker, nesmrtna vampirka z ekipo ukvarja z odkrivanjem skrivnostne sekte, ki načrtuje vsesplošno uničenje in kaos.

Prvi del tretjega dela (vem, da se sliši hecno) serije tako ponovno prinese znane obraze in nove zaplete, podkrepljene z natančnimi in bogatimi ilustracijami Kevin O’Neilla, ki je z Moorom sodeloval že pri prvih dveh delih serije. Tretji del sage je sestavljen iz treh delov, od katerih sta druga dva napovedana za drugo polovico letošnjega leta.

Tudi v tej noveli imamo priložnost izkusiti zelo filmsko podajanje vsebine, z devetimi sličicami na stran in besedili, ki mešajo poezijo in klasično stripovsko govorico. Mogoče bo to za koga malo utrujajoče, ampak mene navdušujejo ravno te podrobnosti, ki jih je, sploh v primerjavi z epi Franka Millerja zares veliko.

Vsebinsko je, glede na dejstvo, da gre za prvi del, novela polna nastavkov in nezaključenih zank, ki jih bodo razvijali v drugih dveh tretjinah pripovedi. Čeprav je konec čisto spodoben in se na nek način pokloni drugi Moorovi epski pripovedi, The Watchmen, pušča ravno dovolj praznine, da me bo po izidu drugega dela spet začelo srbeti.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan