OK, naju je pač zanimalo, kako izgleda šest milijard komarjev oziroma kako daleč so prilezle kače iz “neke luknje”. Za prvi del letošnjih počitnic sva odšla na otok Krk, v mestece Punat, ki se je izkazalo kot odlično izbiro.

Lokacija: Punat, Krk

Najprej sva premišljevala o Baški, pa so nas službeni strokovnjaki takoj zavrnili, češ, da je Baška katastrofa in da se tja res ne splača hoditi. Kot alternativo so nama pokazali mestece na levem bregu sredine otoka, za katerega še nisem slišal.


View Larger Map

Na Booking.com sva v kraju Punat izbrala hotel Kanajt in bila nad izbiro navdušena. Prijazno osebje od snažilke do receptorke in strežnega osebja v restavraciji, krasna lega na koncu marine, iz katere je do plaže vodila petnajstminutna hoja in veliko brezplačnega parkirnega prostora.

Krk 2010: Hotel Kanajt

Hkrati je Punat zaradi sredinske lege na otoku izjemno priročen za raziskovanje okoliških mest (Krk, Baška…). Če ne bi bilo tako vroče, bi se mogoče odločila za kolesarske izlete, tako pa sva otok raziskovala s pomočjo avtomobila. V vseh mestih je dovolj brezplačnega parkirnega prostora, če se je obiskovalec pripravljen malo potruditi in avto pustiti bolj na obrobju in se do jedra mesta sprehoditi peš.

Krk 2010: City of Krk

Turisti in midva

Morje je bilo fantastično. Ravno prav sveže, da si se lahko po sprehodu osvežil in nisi imel občutka, da si ravnokar skočil v mlako. Tudi predzadnji dan, ko je dež ohladil ozračje, je bil skok v vodo še vedno vreden užitka.

Krk 2010: Our beach

Turistov je bilo na otoku polno in čeprav se poletna sezona še ni čisto začela, sva srečala (od severa navzdol) Norvežane, Švede, Nizozemce, Nemce, Francoze, Čehe, Italijane in Slovence. Ravno slednji so dobili titulo “Najbolj zoprni turisti”, na drugo mesto pa so se uvrstili Nizozemci, predvsem zaradi stila vožnje, pri katerem so izsiljevali levo in desno, brez utripalk oziroma drugih znakov, ki so ponavadi v domeni varne vožnje.

Slovenci so se na drugi strani izkazali kot izredno nadležna nacija, glasnejša od Italijanov in z visoko razvitim megalomanskim kompleksom. Če to dvoje skombiniramo še z relativno nizkim IQ, dobimo prizor iz ene izmed večerji, kjer se je druščina starejših Slovencev na ves glas hvalila, da ima “njena hčera fakultativno izobrazbo” in da je najbolje “loviti divje dagnje”. Prisežem, še Italijani so zavijali z očmi.

Morje in hrana

Krk 2010: Port

Hrana je bila odlična. Od rib, školjk in ostalih dobrot morja je najprej vredno poskusiti šurlice, doma narejene testenine iz Krka, ki gredo odlično skupaj z morskimi sadeži. Poleg tega sva degustirala še školjke s špageti, polento in golaž iz hobotnice, lososa z gamberi, ribjo juho in druge dobrote, hkrati pa nama ni bilo jasno, kako lahko ljudje hodijo na obmorski dopust in jedo, I shit you not, pomfri in dunajske zrezke.

Krk 2010: Šurlice

Preostala fotogalerija:

Krk 2010: Free wifi in the city Krk 2010: Sail away Krk 2010: Fake promo shot Krk 2010: Pier in the sea Krk 2010: Sea and sun Krk 2010: Punat close streets Krk 2010: Ice cream Krk 2010: Overloading on keywords Krk 2010: Restaurants Krk 2010: The Krk Code? Krk 2010: Mystery Tree

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan