Ob prvi obletnici prenovljenega Kino Šiška sva se tja odpravila na koncert slovenske skupine Melodrom in ugotovila, da gre za zelo poslušljiv in zabaven trip hop, ki se ga ne bi sramovali niti pri Sneaker Pimps oziroma Portisheadih. Čeprav so nas nekateri svarili, da naj si med koncertom ne prereževa žil, saj naj bi šlo za zelo zateženo glasbo, so nas Melodromi v dokaj polnem Kino Šiška čisto brez suicidalnih teženj popeljali skozi svoje štiri albume, ki sem jih tokrat prvič slišal v živo.


Z nedavno izdanega “Vse kar si pustila da leži na tleh” me je najbolj navdušil komad “The bedlam wall”, ki ga pevka Mina Špiler odpoje v duetu s Chrisom Eckmanom, pevcem skupine The Walkabouts, pa tudi preostali material je zelo na nivoju. Skupina je izvedla dva bisa oziroma skupaj triindvajset komadov, koncert pa je trajal dobro uro in pol. Ker je na isti datum Šiška obhajala še prvo obletnico obstoja, se je na koncertu nabralo kar nekaj znanih obrazov, Velika katedrala pa je bila ob tej priložnosti solidno polna.

Melodrom Setlist Kino Šiška, Ljubljana, Slovenia 2010

Ker sem pred koncertom skupino poznal zelo površno oziroma bolj ali manj samo po njihovemu najbolj komercialnemu komadu September, sem po koncertu ugotovil, da imam sedaj še več razlogov za preposlušanje njihovega celotnega opusa. Koncert so začeli s počasno-težkimi komadi in tempo stopnjevali do drugega bisa, ko so nas z Revolutions pospremili iz dvorane.

Poleg Mininega vokala in dueta z Eckmanom sta me najbolj navdušila bobnar Matej Nolda in klaviaturistka Polona Janežič, pa tudi ostali člani zasedbe so odlično opravili svoje delo. Črno piko si tokrat zaslužijo le nekateri kekci v občinstvu, ki so se tudi med bolj nežnimi komadi pogovarjali, kot bi bili na avtobusu.

Melodrom - Ljubljana, Kino Šiška (17.9.2010) Melodrom - Ljubljana, Kino Šiška (17.9.2010)

Pod črto lahko rečem, da je bil prvi zmenek s skupino Melodrom zelo uspešen, seznam slovenskih skupin, ki bi jih še kdaj rad videl igrati v živo pa je tako dobil novo črtico. Pa čeprav ne bo september.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan