Zabavna knjiga o resni temi. Resna knjiga o zabavni temi. Oboje v enem in eno o dvojem – kako si urediti delovno okolje in kako preživeti v delovnem okolju, kjer pravil dela ni oziroma se še vzpostavljajo.

Res je, knjiga bi lahko v slovenskih knjižnicah sodila na polico knjig o samopomoči, ampak bolj zaradi dejstva, da imajo knjižnice slab sistem razvrščanja literature. V resnici gre za knjigo kratkih napotkov (prebrali jo boste med enim opravljanjem velike potrebe), kjer avtorji iz lastnih izkušenj skušajo izoblikovati idealen način dela, primeren tako za manjše ekipe kot tudi za velika podjetja.

Do neke mere nadaljevanje knjige istih avtorjev z naslovom “Getting real”, čeprav je format zapisov tokrat še krajši in še bolj zgoščen – sodelavcem boste tako lahko naprej metali strani knjige, kjer bodo našli nasvete za optimalno sobivanje v službi. Tukaj tudi ni dialogov oziroma intervjujev – avtorji pišejo zelo manifestativno.

Knjigi se pozna, da so avtorji Američani – slog in dognanja namreč izhajajo iz ameriškega delovnega tokokroga, Evropejci pa bi znali skopirati in implementirati le posamezne koščke – zagotovo ne vsega. Nekatere delovne navade so namreč preveč pogojene z genetiko naroda in tega se ne da naučiti iz knjige.

Nasveti so revolucionarni – od tega, da bi morali odpustiti vse marketinške oddelke, saj je vsaka komunikacija že sama po sebi marketing, do tega, da bi morali ukiniti naziv vodja projekta in koordinacijo razdeliti med delavce same. Avtorji izhajajo iz manjših delovnih skupin, a vseeno bi bilo mogoče vsaj nekatere od njihovih nasvetov potrebno preizkusiti v praksi. Vprašanje je samo – si upate?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan