Po dveh letih smo se skoraj do dneva natančno odpravili v zagrebško Areno preveriti, kako zvenijo nemški težkorokodelci Rammstein, ki na turneji Made in Germany 1995 – 2011 predstavljajo svoje izdelke. Izkazalo se je, da kar se Tillček nauči, Till ne pozabi, hkrati pa še, da so Hrvati vsaj tako nesposobni organizatorji kot Slovenci. 

Pa naj se najprej osredotočim na koncert in pustim ostale stvari pri miru oziroma za ločen prispevek. Predskupina Deathstars je čisto solidno zanimirala občinstvo in podobno kot Combichrist pred leti ni pustila grenkega priosluha v ušesih.

Nato so na oder prikorakale zvezde večera, ki so ta to turnejo čez fan pit potegnili brv in po njej iz občinstva prikorakali na glavni oder. S hrvaško in Rammstein zastavo, v klasični opravi in pripravljeni na akcijo.

Domiselna koreografija, dober vokal in sprehod čez zgodovino so bili recept za odlično jed, ki so jo z ognjem in pirotehniko pripravili za demografsko zelo pestro občinstvo. Če smo pred dvemi leti poslušali večinoma novejše komade zadnjega albuma, so se ga tokrat le dotaknili in ostali repertoar posvetili starejšim klasikam.

Vse tisto, kar je na prejšnjem koncertu manjkalo, je tukaj prišlo do izraza. Du reichts so gut, Ohne dich in Mein hertz brennt so bili zame vrhunci večera, pa tudi nažigačine tipa Sonne, 234 links in Pussy so odšpilali zelo korektno.

Sem kaj pogrešal? No, v bistvu ne. Nemška mašinerija ne kaže znakov utrujenosti in z inovativnimi posegi v koreografijo (most čez fan pit, dva odra…) kaže, da znajo obstoječe uspehe nadgraditi z novimi fintami. Na koncu lahko rečem samo – se vidimo v naslednji vojni!

Setlista koncerta (na setlist.fm je prepovedano objavljati njihove setliste):

Setlist:
Sonne
Amerika
Kein lust
Asche zu asche
Feuer frei
Mutter
Mein teil
Du riechst so gut
234 links
Du hast
Haifisch
Bück dich
Mann gegen mann
Pussy

Encore 1:
Mein herz brennt
Wollt ihr das bett in flammen sehen
Ohne dich

Encore 2:
Engel
Ich will

Galerija:

Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011) Rammstein - Zagreb, Arena (8.11.2011)

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan