Tik pred začetkom božično-novoletnih nakupov nas igričarska industrija ponavadi osreči z največjim številom novih naslovov in letos ni prav nič drugače. Spet se odvija boj dveh titanov, Battlefield in Call of Duty franšize, med zobe pa smo najprej vzeli prvega. Nespodobni odnosi med obemi franšizami so že dolgo zelo očitni in Battlefield 3 si od Call of Duty v prvi vrsti sposodi način pripovedovanja zgodbe in druge elemente pripovedništva. Nič presenetljivega, glede na to, da sta obe seriji namenjeni približno enakemu občinstvu in da se učita drug od drugega. Težava je samo v tem, da bi se znali v prihodnosti zliti v eno igro…

Battlefield 3 se po načinu igranja nasloni na Call of Duty: Black ops. Čeprav še vedno ni tako hiter in arkaden kot COD, je po drugi strani veliko hitrejši od Battlefield Bad Company 2, ki je bila njegova predhodnica. Zgodba se začne s koncem oziroma s pripovedovalcem iz preteklosti, ki opisuje dogodke, ki so pripeljali do tega trenutka.

Prizorišča so spet raztresena po celem svetu, na voljo je spet več orožarne in predvsem bojnih strojev, s katerimi se bojujete proti sovragu… Vsebinsko in konceptualno gledano Battlefield 3 ni prelomen, še več, rekli bi lahko, da smo vse to že videli. Večkrat.

Pomembna razlika pride kasneje. Frostbite 2, ki poganja igro (kako za vraga se reče engine po slovensko?), je res velik napredek od prejšnjih delov frašize in poleg boljših podrobnosti grafičnega dela prinaša tudi hitro in natančno igranje. Podrobnosti so res dobro narejene in želim si, da bi bil single player bolj poudarjen.

Pri multiplayer igranju je sicer res, da je vse popolnoma prepuščeno igralcem in ni scenarija, po katerem bi se igralec sprehodil čez vse pomembne dele igranja (tako kot je to v načinu za enega igralca), a vseeno to pomeni, da se tekmovanje s soigralci v multiplayer načinu zreducira na hitre spopade, brez taktiziranje oziroma vključevanja več različnih načinov bojevanja. Škoda.

Drugih pomembnih razlik od prejšnjih delov ni – še vedno je tukaj napredovanje in pridobivanje nove orožarne, še vedno so tukaj različni načini igranja in co-op misije. Se torej splača?

Do neke mere se. Če ne zaradi drugega, zaradi novega pogona igre, ki veliko obeta. Pa tudi drugače je zadeva na nivoju in vas ne bo razočarala. Samo ne pričakujte preveč novosti.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan