Primerno je in spodobi se, da koncertno leto 2012 začnemo tam, kjer smo ga leta 2011 končali. V Šiški!

Evo, javno priznam. I have a man crush on Chris Eckman. Prvič sem ga v živo videl z Melodromom pred dvemi leti, slišal pa že veliko prej. Zato je logično, da sem koncert The Walkabouts obiskal z velikimi pričakovanji in seattlovsko-ljubljanska skupina ni razočarala.

Zvezda večera je bila zame zagotovo bobnarka skupine, Terri Moeller, ki je kot predskupina tudi otvorila koncert. Sicer moram priznati, da me je bolj kot njeno uvodno igranje navdušilo njeno bobnanje pri The Walkabouts, a vseeno je pod umetniškim imenom Terri Tarantula pripravila zanimiv uvod.

Ko je na oder prikorakala celotna zasedba, je v dvorani završalo. The Walkabouts so v Sloveniji skupaj zadnjič nastopili pred več kot šestimi leti in poznalo se je, da jih je publika nestrpno pričakovala. Predstavljali so svoj zadnji album “Travels in the Dustland”, a poleg njega, kot je to v navadi, prikazali še vrhunce iz preteklih izdelkov.

Spet je bil to eden od koncertov, ki bi lahko trajal dva dni. Zabavna, razigrana in hkrati umirjena glasba, krasni vokali in duet z Vladom Kreslinom ter močna energija vseh članov orkestra so naredili super večer in samo upam lahko, da to ni bilo zadnje srečanje z njimi.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan