The Subways sem prvič srečal v filmu Rocknrolla in se takoj zaljubil v nažigaško Rock And Roll Queen. Ko so prvič prišli v Slovenijo na Rok Otočec, jih nisem ulovil, a sem se zato toliko bolj angažiral, ko so koncert napovedali v Kino Šiška.

Uvod v Rock Otočec, ki bo konec junija, so tokrat začeli The Subways s predskupinami Adam, PassoGigante in S.A.R.S. Prvi dve skupini sva preskočila in uletela naravnost na S.A.R.S, ki je ravno začel z nastopom. Simpatična skupina, mogoče sva rabila nekaj časa za aklimatizacijo, a na koncu se je S.A.R.S (Sveže amputirana ruka Satrianija) izkazal za zelo zabaven in simpatičen uvod v zvezde večera.

The Subways so se izkazali za zelo družaben band. Billy, Charlotte in Josh so s prvimi akordi užgali energetsko zelo eksploziven nastop, ki je trajal dobro uro in kjer so preigrali svojo diskografijo s posebnim poudarom na zadnjem albumu Money and Celebrity.

The Subways Setlist Kino Šiška, Ljubljana, Slovenia 2012

Skupina me je navdušila predvsem z energijo in navdušenjem nad publiko, saj sem si jo pod vplivom filma Rocknrolla predstavljal malo drugače. Zabaven in zelo konsistenten ter za zapomnit in ponovit.