Po dvet letih od zadnjega in hkrati prvega obiska koncerta Guns `N Roses v Zagrebu je bil čas za ponovitev izkušnje. Tokrat z bolj kritičnega vidika, saj se je prvo navdušenje nad skupino naše in vaše mladosti mičkeno polegel. Bo izkušnja za to kaj drugačna?

Ker je poletje čas festivalov, smo tokrat v avstrijskem Gradcu poleg skupine Guns `N Roses ujeli še Sonato Arctico, Soulfly in The Cult. Sonata je rutinirano odigrala svoj set, na prizorišče smo prišli ravno ob začetnih akordih mojega najljubšega “Full Moon”, Soulfly sem uspešno prespal, prvo novo navdušenje pa je prišlo ob prihodu skupine The Cult, ki je kot zadnja predskupina dodobra zmotivirala občinstvo in si zato zaslužila glasne pohvale.

Axl je na oder stopil s pregovorno petinštiridesetminutno zamudo in koncert se je začel z naslovnim komadom zadnje plošče, Chinese Democracy. Udarno, eksplozivno. Vokali niso bili slabi, zvočno kuliso so morali med prvimi tremi komadi še malo uglasiti.

Koncert se je nadaljeval s starejšimi klasikami s prve plate, pri kateri se je čutilo malo napetosti v Axlovem glasu. Potem pa prvo presenečenje – komad Estranged, ki ga na prejšnji turneji nismo slišali, tokrat pa je uvrščen med najbolj igrane komade.

V nadaljevanju so se klasike ponovno mešale s komadi zadnje plate, svojo priložnost pa so dobili tudi drugi člani benda, ki so odpeli svoje komade (upajmo, da je to napoved nove plate).

Guns N' Roses Setlist See-Rock Festival 2012 2012, Europe & Israel 2012 Tour

Pograjati je potrebno občinstvo, ki je zaradi vročine oziroma drugih razlogov, koncert spremljalo zelo pasivno. Razživeli so se pri zadnjih parih komadih, medtem ko so večino koncerta spremljali kot (pijani) upokojenci iz Zgornje Štajerske. Prostor je bil dobro urejen, parter je bil polkrožen in čeprav sva bila na začetku v sredini, sva kasneje ugotovila, da je pravo mesto ob strani, tik ob ograji fan-pita.

Axl je kljub starosti in vsem kritikam še vedno zelo utečena koncert mašina in ko se je koncert končal s Paradise City konfeti eksplozijo in tradicionalnim metom mikrofona v občinstvo, sem si mislil: “Stari, kapo dol!”

[AFG_gallery id=’1′]

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan