Ko je prvi del brilijanten in si ob čakanju na nadaljevanje rečeš: “Če samo naslov spremenijo in pustijo vse ostalo pri miru, bo že zakon!”. Uganite, kaj so naredili pri Robot Entertainment?

Naslov je v bistvu še najmanjša sprememba. Vse ostalo je namreč nadgrajeno, izboljšano in oplemeniteno, tako kot se za prave nadaljevanja tudi spodobi. Orkov je še več, na strani zaveznikov pa moči združita čarovnica in vitez iz prvega dela.

Pasti je več. Orožij in mučilnih naprav je več. Soban je več. Komičnih izpadov je več. Bigger, longer, the uncut v pravem pomenu besede. Še vedno je tukaj dobri stari dinamični tek igre, ki vam ne da miru, četudi se proti koncu sobane ponovijo, samo z bolj zahtevnimi sovragi, še vedno je tukaj zabavna glasba in še vedno je zadeva zabavna kot sto hudičev (v prenesenem pomenu, of kors!).

Za tiste, ki niste igrali prvega dela – gre za dodelan koncept tower defense igre, kjer sovragi po vnaprej določeni poti maširajo od začetka do konca sobane, vi pa jih morate ustaviti. In pod ustaviti mislim ubiti. Razčetveriti. Flambirati. Penetrirati. Ejektirati. In kar je še tega. Za vsako smrt dobivate denarce, ki jih investirate v orožarsko industrijo srednjega veka, na koncu vsake stopnje pa lahko orodja že nadgrajujete.

V drugem delu je poleg solaže na voljo tudi sodelovalni način, v katerem s kolegi in kolegicami v dvoje napadate reke agresivnih orkov, poleg tega pa sta na voljo dva že omenjena lika, vsak s svojimi posebnostmi napada.

Pod črto – eno boljših nadaljevanj, ki iz izvirnika počrpa vse tisto, kar ga je delalo izvirnega in vse skupaj nadgradi in izboljša. Komaj čakam tretji del 😉