Komad Final Countdown ima v našem gospodinjstvu poseben status, predvsem zaradi vloge, ki jo igra v seriji Arrested Developement. Hkrati so Europe eden od bendov, ki jih poslušaš, pa sploh ne veš, da so oni. Obisk koncerta je bil torej logičen.

Še en koncert artistov s seznama “bucket list”, ki se je tokrat zgodil v Italiji. Občinstvo je s solidnim nastopom ogrevala trojica pod imenom The Stone Rider, glavne zvezde večera so bile zelo točne.

V dveh urah so se Švedi sprehodili čez svojo diskografijo s posebnim poudarkom na zadnjem albumu Bag of bones. Ljudi ni bilo veliko, dvorana je bila napolnjena do treh četrtin, zvok je bil soliden. Krasno je bilo slišati zimzelene Carrie in Rock the Night ter ostale, tudi novi komadi grejo zelo lepo v ušesa.

Skritizirati je potrebno predvsem luč mojstra, ki je cel koncert z žarometi bliskal po občinstvu, tako da sem se resno začel sekirati, da sabo nisem imel sončnih očal. Druga kritika gre sestavljalcu setliste, ki se je lovila med energičnimi nažigačinami in mirnimi akustičnimi baladami in tako malce motila tok koncerta.

Pod črto je bil to luštkan koncertek, ki pa si ga ne bom zapomnil. Mogoče zaradi rutiniranega igranja, mogoče zaradi tega, ker pri “Final Countdown” na oder ni skočil Will Arnett in začel odmetavat karte (Arrested development joke), mogoče zaradi preveč navdušene publike, ki je v bendu očitno videla svoje idole 🙂

Europe - Padova, Gran Teatro Geox (27.10.2012) Europe - Padova, Gran Teatro Geox (27.10.2012) Europe - Padova, Gran Teatro Geox (27.10.2012) Europe - Padova, Gran Teatro Geox (27.10.2012)

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan