Vsak projekt se mora enkrat zaključiti. Čeprav ima še veliko potenciala, ga bom s prvim novembrom upokojil. Ker je ravno dan mrtvih. Lekcije sledijo …

Stop Sign

#slabioglasi so se začeli po naključju. Letos pomladi sem namreč opažal, da me vedno bolj motijo informacijsko revna in slogovno katastrofalna besedila oglasov, ki se prikazujejo na Facebook omrežju. Slovnične napake, nejasen nagovor in slaba izbira slikovnega materiala so me najprej zabavale sporadično, nato pa sem se odločil, da bom začel primerke zbirati na enem mestu.

Nastali si #slabioglasi – pinterest račun, kjer sem skoraj pol leta zbiral primere oglasov, ki po mojem mnenju blagovni znamki bolj škodujejo kot koristijo. Potrošnik namreč zlahka dobi občutek pocenkarstva, ki ga nato prenese na samo kakovost izdelka, ki ga s takim oglasom oglašujejo.

Hkrati se je pri nekaterih oglasih pokazala visoka nestrokovnost upravljalcev z oglasi, saj so se nekateri oglasi celoten čas akcije prikazovali z enakimi napakami, kar nas lahko vodi do ugotovitve, da se z uspešnostjo oglaševanja nihče ne ukvarja in da je zadeva sama sebi namen.

Reakcije na projekt so bile zelo zanimive in nikoli si ne bi mislil, da bo zadeva tako odmevna. Od pohval oziroma agencij in posameznikov, ki so ustrezno odreagirali in napake v oglasih odpravili do posameznikov, ki so akcijo vzeli zelo osebno in milo rečeno ocenili, da nimam pojma.

Je projekt dosegel svoj cilj? Dobro vprašanje. Mogoče se mi samo zdi, a je na prvi pogled napak v oglasih dejansko manj. Ne trdim, da je to direktna posledica polletnega projekta, a mislim, da je vpliv vseeno viden. Mogoče tudi zaradi dejstva, da sem v sklopu projekta o temi dvakrat predaval in projekt predstavil na radiu.

S prvim novembrom bo torej projekt #slabioglasi zaključen. Hvala vsem, ki ste na tak ali drugačen način v njemu sodelovali, rad bi pozdravu vse, ki me poznajo, pa če mate kej od Roxette.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan