Pirati s Karibov vzamejo dopust in odidejo na divji zahod. Kjer se v postavi pravičniškega Lone Rangerja in njegovega pomočnika Tontoja bojujejo z brezobzirnimi kapitalisti, naravnimi nesrečami in duhovi.

Duhovi? No, glavni zaplet se vrti okrog izobčenega Indijanca, ki se skuša ponovno prikupiti svojemu plemenu in odplačati svoj dolg družbi, ki ga je pred leti stal celotne vasi. Zraven je še ranger John Reid, ki ga na lovu za roparji in morilci izdajo prijatelji in se Tontoju pridruži potem, ko mu le-ta reši življenje.

Film je režiral Gore Verbinski in vidi se, da je vzel kar nekaj strani iz sage o Piratih s Karibov. Liki so si kar malo podobni, akcija zelo tekoča in vsebinsko polna, vse skupaj pa zmešano v zabaven koktail, ki ta film dviguje nad ostali poletni pop-corn, ki se trenutno vrti v naših kinodvoranah.

Vrla junaka namreč v lovu na pravico in maščevanje doživita marsikaj – od strelskih obračunov do podivjanih vlakovnih kompozicij, razstreljevanja mostov in kar je še tega, vse skupaj pa počneta s humorjem Piratov s Karibov in bombastično glasbeno podlago, ki gre zelo lepo v ušesa tudi po filmu.

V bistvu je zanimivo, kako podoben je The Lone Ranger piratom s Karibov in kako malo je potrebno spremeniti pri uspešni formuli, da le-ta deluje v popolnoma drugem okolju. In kako težko bo Johnny Deppu po še enem Jack Sparrow klonu dobiti vlogo, kjer ne bo igral istega lika.