Terme Olimia, gejem in lezbijkam neprijazne terme

04.12.2013Javno

V termah Olimia sva bila z Bajo nekaj let reden gost. Sicer so bile malo s poti, ampak usluge in osebje so bili zelo prijazni in ustrežljivi, pa tudi kapacitete term so bile zelo fajn. Zakaj me torej ne bo nikoli več nazaj?

Screen Shot 2013-12-04 at 09.31.31

Terme Olimia so v svoji silvestrski ponudbi zapisali, da je namenjena izključno moško-ženskim parom. V letu 2013, ko se nam vseeno zdi, da smo napredovali od črncev, ki ne smejo sedeti na začetku avtobusa, da smo napredovali od situacij, kjer ženska ne sme za volan in kjer določene rase niso dobrodošle v trgovini, imamo še zmeraj budale, ki mislijo, da je heteroseksualnost edina prava in da naj se pedri in lezbe jebejo nekje drugje.

Zato od danes naprej:

 • bojkotiram Terme Olimia
 • nagovarjam VSE, da se mi v tem bojkotu pridružijo in da si za svoj počitek izberejo druge terme
 • prosim medije, da Terme Olimia vprašajo po zdravju

V kapitalizmu je edini pravi protest tisti z denarnico. In s svojim denarjem ne bom podpiral homofobnih organizacij, ki se tega dejstva ne sramujejo, temveč ga jemljejo kot dejstvo.

Medijski odzivi:

Opravičilo term:

Izjava za javnost

V imenu Term Olimia se iskreno opravičujemo vsem, ki smo jih prizadeli z objavo ponudbe za Silvestrovanje Olimski prestiž na spletu, kjer smo skrajno nerodno zapisali, da je silvestrovanje namenjeno izključno moško-ženskim parom.

Dejstvo je, da je silvestrovanje Olimski prestiž namenjeno vsem odraslim parom. Do neljube napake je prišlo, ker smo želeli izpostaviti, da je to romantično in mirno silvestrovanje, zaradi vsebine vsekakor pestrega programa (savna, kulinarika…),  prilagojeno parom, torej ne družinam in zaključenim družbam. Družine in večje družbe so zagotovo dobrodošle pri nas, vendar smo za njih organizirali Kraljevsko silvestrovanje, ki vključuje glasbo, ples, otroško animacijo in zabavo, torej vse kar je potrebno za brezskrben, pester in živahen silvestrski večer.

Obžalujemo naš spodrsljaj in se še enkrat opravičujemo vsem, ki jih je naša objava kakorkoli prizadela. Vljudno vas vabimo v Terme Olimia, prepričajte se, da ste pri nas dobrodošli prav vsi.

 

 

16 komentarjev na “Terme Olimia, gejem in lezbijkam neprijazne terme

 1. Roman

  Zgolj logičen pogled na tvoje razumevanje, sledečo omejitev ni nujno razumeti le homofobno, saj v enaki meri govori tudi o vseh samskih ženskah in moški, ki bi se morda praznovanja udeležili sami, le da slednji očitno niso tako družbeno angažirani, da bi to razumeli kot kratenje svojih pravic. Gre za nekakšno ekskluzibvno pravico organizatorja oz. avtorja koncepta. Mislim, da ta pogled legitimen ne glede na preference, ne omogoča pa dodatnega družbenega angažmaja.

   
  1. anonimus

   Kaj pa če imajo tematski večer za neko interesno skupino. Prišli smo tako daleč, da vse kar je drugačno od drugačnega je pa kar naenkrat narobe. Jaz, kot moški, tudi ne smem v ženski fitnes, a je to spolna diskriminacija?

    
 2. Žuženberg

  Namenjeno je sicer parom, kar pa ne pomeni da izključujejo gejevske pare. Torej gre za homofobno diskriminacijo.

   
  1. Urška

   Torej meniš, da so DISKRIMINIRALI PO POMOTI? Trdijo, da so napak zapisali “moško-ženski pari” namesto “odrasli pari”. Zatipkana napaka to ravno ni. Po tej logiki velja, da če zapis smrdi po diskriminaciji in je videti kot diskriminacija, je gotovo samo pomota.

    
 3. milena

  Hvala za opozorilo!!! Imela sem namen iti praznovati najdaljšo noč v letu točno v Olimlje in to s prijateljico, ki je vdova tako kot jaz!!! Še enkrat hvala za opozorilo!!! Temu bi jaz samo to dodala:” Olimlje, čas vas je povozil, al pa vsaj vaše vodstvo”!!!!

   
 4. Primož Jakin

  Domen, pa si mogoče pomislil, da imajo v Termah Olimia pač zelo nerodnega pisca, ki je napisal res bedast stavek? Se ti homofobna zarota res zdi #1 možna razlaga tega? Meni se zdi to pushanje homofobne agende zelo daleč od vsakdanjega dela marketinga v Termah; nikoli doslej niso kazali takšnih tendenc, zdaj pa je kar naenkrat glavno sporočilo “geji in lezbijke nezaželeni”? Resno dvomim.

  Seveda se strinjam, da je sporočilo tega stavka totalno neprimerno in vse prelahko ga je razumeti na ta način. Zelo pa dvomim, da je bil to namen. Si jih mogoče vprašal? Ker kakor v marketinških oddelkih delajo napake, jih tudi jaz/ti/vsi tisti, ki takoj skočimo in grešnika pribijemo na križ.

   
 5. Andrej

  A če ne dovolim piškotkov na tej strani jih bojkotiram ali jih bojkotiram če jih ne dovolim. A se ne smem vozit zadaj v avtobusu? Za kaj gre sploh tukaj?
  Mene tudi bojkotirajo terme Olimija saj nimam para. je pa res, da imam še izbiro. Lahko ibiram, da bom lezbijka in si najdem punco ali pa Heterosexualec s tipom. Sicer sem moški ampak imam svobodno izbiro kakšen par si dobim in kako se poimenujem. Raje bom šel v Beograd, ki ga geji in lezbijke še ne bojkotirajo tudi parade ne.

  Think out of the box.

   
 6. petrovski

  Zakaj ne more bit npr. tema silvestrovanja “moško-ženski pari”! Zaradi mene je lahko tudi “lastniki s pasjimi ljubljenčki”! Je pa res, da so celo stvar nerodno zapisali. Dvomim pa, da je šlo za homofobijo.

   
 7. Helena

  Do sedaj nisem hodila v Terme Olimje. Od sedaj naprej jih bom z veseljem obiskala. Se namreč strinjam s Petrovskim, zaradi nerodnega zapisa taka gonja. Grozljivo.

   
 8. Janez

  Vsekakor nerodno zapisano. Večkrat sem že bil tam, pa videl pare take in take, pa niso bili nikoli diskriminirani. Če pa greva z ženo na kako silvestrovanje, pa si res ne želim ob sebi drugega kot hetero pare. In vem, sedajle spet vsi v luft, da sem homofoben, pozabite, imam prijatelje iz različnih sfer, ampak …… z vsakim se družim v njemu primernem okolju, torej se prilagodim. Res ne vem kaj je potem narobe. če v termah želijo imeti praznovanje v parih moški-ženski. Se pač ostali temu prilagodijo. Če ti neka radijska postaja ta trenutek ni všeč, jo pač zamenjaš, naslednjič pa spet poiščeš. In taka gonja, spet populistično pisanje nekega pisca.

   
 9. nadinka

  Res je, da so se opravičili, a sama težko verjamem, da se lahko nekdo, ki je odgovoren za trženje tako hudo zatipka. Ne vem no. Nekateri so res mnenja, da se zganja veliko prahu za prazen nič, ampak glede na občutljivo temo in glede na to, da še zdaleč nismo na tem področju napredovali tako kot bi morali, je napaka (če je to bila) res huda.

   
 10. Dani

  FUL FUL FUL SLABA REKLAMA ZA TERME OLIMIJE…

  GAYI VAM NAREDIJO NAJVEC PROMETA CEZ CELO LETO… POLEG TEGA PA JE ZAPOSLENIH TAM VECINA KI SO GAY!!

  MINUS DEFINITIVNO ZA VAS

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.