Ko so pred leti najprej izdali album največjih hitov in nato še plato s priredbami, se mi je zdelo, da sem jih zamudil za vedno. Mislil sem, da bodo počasi ugasnili in pustili za sabo nekaj epohalnih albumov, ki ne bodo nikoli romali na kup preživetih plošč.

Ko se je najprej izkazalo, da so fantje začeli ponovno snemati nov material in najprej posneli Rewind the Film ter napovedali Futurology, ki bo izšel čez nekaj dni, se je vrnilo upanje, da bodo skoraj zagotovo kmalu napovedali še turnejo. In to se je tudi zgodilo.

Backstage Werk je ena boljših dvoran, v katerih sem v preteklih letih poslušal glasbene skupine. Nabito polna in z zelo navdušenim občinstvom, ki je iz srca prepevalo skupaj s James Dean Bradfieldom se je izkazala za idealni zmenek z dolgoletno ljubeznijo, maničnimi pridigarji z ulice.

Manic Street Preachers Setlist Backstage Werk, Munich, Germany 2014, Pre-Futurology

Poleg skoraj vseh klasik so predstavili tudi nekaj novih komadov in vse skupaj zapakirali v simpatičen, humorističen nastop, ki je tudi med komadi v smeh spravljal občinstvo, pa tudi bend na odru.

Pod črto? Eden boljših koncertov letos.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan