Čelo mi je od vseh godal najljubši inštrument. Za razliko od visokih violih in prenizkih basov ima ravno prav osebnosti in energije, da je tudi sam po sebi zelo poslušljiv in ne potrebuje dodatne spremljave.

2Cellos po zgledu Apocalyptice, ki redno skrbi za težkometalne odmerke godenja uspešno meša rock in hard rock ter pop melodije in jih podlaga z energičnimi čelističnimi nastopi ter bobni.

Koncert se je dogajal na škofjeloškem gradu in lokacija bi bila skoraj premajhna za vse obiskovalce. Otvoritveni komad je bil sicer miren, a je duo takoj nato štartal z energijo polnimi komadi/predelavami, ki so spravili na noge celo občinstvo.

Za razliko od albumov, ki poleg bobnov in dveh čel na določenih mestih vsebujejo tudi vokaliste, je bila tokrat na odru samo trojica, ki je s surovo energijo cefrala loke in kanalizirala energijo bendov kot so AC/DC, Coldplay, U2 in drugi. Pri določenih komadih se mi je sicer zdelo, da elektrificirani čeli zvenita preveč podobno električni kitari, a večina aranžmajev jima je zelo lepo uspela.

Mogoče me je še najbolj negativno tokrat presenetilo občinstvo in lokacija, ki se mi je zdela rahlo neprimerna za tak kaliber izvajalcev. In mogoče sta se mi kar malo zasmilila, saj so se mi zdele izvedbe zelo na nivoju, hkrati pa sta oba izgledala zelo navdušeno in čisto nič rutinirana.

Drugič bom zelo vesel, če jih bom uspel ujeti v bolj umirjenem okolju.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan