2594318333_a419277905_z

Akcija “Udarimo jih po denarnici” se odvija. V njej nagovarjamo podjetja, ki oglašujejo na spletišču Slovenskih novic, da naj oglase umaknejo, ker s tem posredno financirajo nizkotno, pritlehno, brezsmiselno in senzacionalistično “novinarstvo”, s katerim se dela širša družbena škoda.

Prihajajo prvi odzivi. Nepričakovani in pričakovani. Najbolj me seveda bolijo pričakovani, zato sem se odločil, da javnosti pojasnim mehanizme spletnega oglaševanja ter postavim na laž podjetja, ki se izgovarjajo, kako oglaševanja na Slovenskih novicah ne morejo prekiniti.

Izjava: “Oglasi se kažejo naključno, mi jih ne nadziramo.”

Demanti: Sistem oglasov iProm deluje na podlagi medijskega načrta, kjer agencija oziroma podjetje POTRDI seznam spletišč, kjer hoče imeti svoje oglase. Nič se ne zgodi brez nadzora, saj bi bilo to trapasto. Firma plačuje oglaševanje in potem ne ve, kje se ti oglasi kažejo? Ja pa ja de.

Izjava: “Vsebine spletišč niso v naši domeni, mi samo oglašujemo.”

Demanti: To je res. Ampak vi z oglasi, na katere klikajo uporabniki in od katerih služi tisti, ki producira vsebine taistih spletišč, posredno financirate tako vsebino. Ne pozivamo vas, da spremenite vsebino, ampak da prenehate oglaševati na določenih spletnih mestih.

Izjava: “Mi ne oglašujemo na Slovenskih novicah, ampak prek medijskega posrednika.”

Demanti: No, vaši oglasi se kažejo na strani od Slovenskih novic. Me ne zanima, kako so se tam znašli, ampak dejstvo je, da po nekem kanalu VAŠ denar pride do NJIH. In to je vse, kar je važno. Ne izgovarjajte se na tehnikalije, s tem samo govorite, da nas imate za norca.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan