13160030383_9ce2090624_z

Zaključek

Iz Skupine Bernardin so nam danes sporočili, da so prekinili z oglaševanjem na spletišču Slovenskih novic.


 

Uvod

Bernardin Group je podjetje, ki se ukvarja s hotelirstvom. Na slovenski obali ponujajo zakup sob in apartmajev v več različnih objektih. Na spletnem mestu lahko o njih v sklopu Družbena odgovornost preberemo naslednje:

Odgovorni turizem je okolju in ljudem prijaznejši odgovor na izzive sodobnega časa. Odgovornost družbe Hoteli Bernardin, d.d. je v spodbujanju trajnostnega razvoja in zavezanosti k:

  • zagotavljanju varnosti in dobrega počutja gostov in zaposlenih,
  • etičnemu prispevku pri razvoju lokalnega gospodarstva,
  • spoštovanju in ohranjanju naravnega, kulturnega in družbenega okolja, v katerem delujemo in
  • širjenju zavedanja turistov o lastnih vplivih na potovanjih.

Osredotočili se bomo na točko, kjer govorijo o spoštovanju in ohranjanju naravnega, kulturnega in družbenega okolja, v katerem delujejo.  Ne razumem namreč, kako lahko podjetje zapiše tako trditev in hkrati oglašuje pri takih vsebinah.

Untitled-8

Poziv

Spoštovani!

Na spletišču Slovenskih novic sem zasledil oglase za izdelke vašega podjetja. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije in Weleda Baby, podjetje Si.mobil pa nam je dalo obljubo, da bo naredilo vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini.

S spoštovanjem,

xxx

Sporočilo lahko pošljete osebi za odnose z javnostmi, Petri Zabukovec (petra.zabukovec@h-bernardin.si).

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan