14416589692_8fc6ca2208_z

Zaključek

Microsoft Slovenije je oglase umaknil na prvi dan poziva.


 

Uvod

V drugi rundi se bomo osredotočili na podjetje Microsoft Slovenije, ki ga vsi dobro poznamo. Navsezadnje so podružnica ena največjih svetovnih firm, ki se ponašajo tudi z družbeno odgovornostjo.

Sponzorirajo festival Simbioza, izvajajo Microsoft Imagine Cup in drugo. Na spletišču imajo v sklopu Raziskava zadovoljstva partnerja in strank zapisano tudi tole:

Stalno se zavedamo, kako pomemben je našim strankam in partnerjem odnos, ki ga imajo z Microsoftom. Ta odnos se razvija, ko izboljšujemo kakovost naših izdelkov in storitev, preoblikujemo naše poslovne postopke ter strankam in partnerjem zagotovimo preproste načine za poslovanje z nami. Stalno si prizadevamo izboljšati ta in druga področja sodelovanja, pri čemer se zanašamo na široko paleto sistemov za zbiranje povratnih informacij.

In sedaj bomo to preverili tudi v praksi.

Untitled-15

Tole je eden od oglasov za Microsoft Slovenije, ki se kaže na spletišču Slovenskih novic. Od Microsofta bomo spet zahtevali, naj se do oglaševanja na takih vsebinah jasno opredeli in naj prekine s prikazovanjem svojih oglasov na tem portalu.

Poziv Microsoft Slovenije

Na prve pozive se Microsoft Slovenije ni odzval, zato jih bomo vprašali še enkrat.

Spoštovani!

Na spletišču Slovenskih novic sem zasledil oglase za izdelke vašega podjetja. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o. in Weleda Baby, podjetje Si.mobil pa nam je dalo obljubo, da bo naredilo vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini.

S spoštovanjem,

xxx

Sporočilo lahko pošljete Microsoftovi osebi za odnose z javnostmi, Katri Šemrov (a-kasemr@microsoft.com).

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan