Carabiner

Zaključek

in

Zavarovalnica Triglav je vodilna zavarovalnica v Sloveniji. Družbeno odgovornost so opredelili “kot eno ključnih vrednot in strateških usmeritev Skupine,” ter dodali, da so “znanja in rešitve, ki obvarujejo življenja, premoženje, naravo in zdravje, (so) zato naša največja dragocenost.”

A hkrati lahko oglase za to zavarovalnico vidimo na spletišču Slovenskih novic poleg takih vsebin.

Untitled-1

in takih vsebin

Untitled-2

Kako točno gre to skupaj?

Poziv

Spoštovani!

Na vas se obračamo s prošnjo po prekinitvi oglaševanje vaših storitev/izdelkov na spletišču Slovenskih novic. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini. Ne razumem namreč, kako lahko na eni strani trdite, da “znanja in rešitve, ki obvarujejo življenja, premoženje, naravo in zdravje, (so) zato naša največja dragocenost,” hkrati pa lahko vaše oglase gledamo poleg vsebin “V usta so ji nalili vnetljivo tekočino, nato je gorela živa”, “Nosečnico (19) zadavili” in druge.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije, Bernardin Group,  Weleda Baby in Ljubljanske mlekarne ter Telekom Slovenije, podjetji Si.mobil in Krka pa sta nam dali obljubo, da bosta naredili vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

S spoštovanjem,

Domen

Sporočilo lahko pošljete na pr@triglav.si.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan