14206867171_8fb1b4a035_k

V septembru smo imeli #4kuge. Na štirih tedenskih srečanjih smo se pogovarjali, kaj vse je narobe z internetom. Od nevtralnosti interneta, težav s copyrightom do družbe nadzora in fevdalizma na internetu. Fino je bilo. Hej, to ste rekli vi!

Oktobra smo imeli #cryptopartySI. Delavnice s področja varovanja zasebnosti mobilnih naprav, elektronske pošte, omrežij in splošne kulture zasebnosti. Bilo je super. Hej, your words, not mine!

Novembra smo se šli #4medije. Debate o slovenski medijski sferi, (samo)regulaciji, ekonomski strukturi, novih medijih in zgodovini ter smislu medijev. Dobro smo se imeli. So rekli obiskovalci.

In sedaj je december. Mesec, ki je kot vrečka kostanja, kjer ti prodajalec na vrh zatakne dva velika marona, spodaj pa pusti topel zrak. Kar pomeni, da je december sicer deklarativno cel mesec, ampak v praksi vemo, da se konča okrog petnajstega. In potem je do petega januarja neka mešanica toplega zraka, alkohola, hrane in ostalega. A ker je čas do petnajstega vseeno fino izkoristiti, so tukaj #4piri!

Kaj so #4piri?

#4piri se začnejo vsak ponedeljek ob sedmih zvečer v Poligonu na Tobačni. Pridete, se usedete, odprete eno pivo oziroma drugo pijačo po izboru in potem debatiramo. O tem, kaj bi bilo še fino narest in o tem, kaj vas zanima. O tem, kakšno je pivo in o tem, zakaj ga ne pijete. Oziroma ga pijete.

Cilj je zbrati čimveč idej oziroma izmeriti utrip v družbi. Kaj vas zanima, zakaj vas to zanima in zakaj bi bilo to fino spraviti na neko novo raven. Lahko se pogovarjamo tudi samo o avtomobilih, fuzbalu in temu, kako gre vse v kurac.

Kaj moraš narest?

V koledar si zacahnaj 7. 12. 2015 in 14. 12. 2015. Ob 19h pridi v Poligon na Tobačno in poglej, kje sedi tip s štirimi piri. Pridi zraven, odpri pivo in začni debato. Lahko prideš zraven, samo sediš in poslušaš. In piješ pivo. Ali pa ne. Samo pridi.

OK?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan