Priznam – filmi o nordijskem junaku Thoru so se mi vedno zdelo malo… off. Mogoče zaradi tega, ker je njegov prvi solo film čisto preveč časa počasni oziroma nezanimivi. Mogoče sem jim ves ta čas delal krivico in bi si jih bilo vredno ogledati še enkrat, saj je Thor: Ragnarok eden od boljših pop corn filmov iz vesolja Marvel.

V zgodbo skočimo v trenutku, ko Dr. Strange Thoru in Lokiju pokaže pot do njihovega očeta, Odina (Anthony Hopkins). Ta Thoru (Chris Hemsworth) in Lokiju (Tom Hiddleston) v zadnjih trenutkih obstoja razkrije, da imata sestro Helo (Cate Blanchett). A to ni uvod v epizodo Seveth Heaven, temveč napoveduje vojno v Asgardu, ki ga želi Hela porušiti do tal. Ker je pissed off.

Vmes se zgodi manjša neprijetnost in sicer Thor in Loki v begu pred Helo “izpadeta iz transferja” in se znajdeta na planetu Sakarr, kjer jih prestreže Grandmaster (Jeff Goldblum, ki v bistvu igra samega sebe) ter Thora vrže v areno, kjer sreča… Hulka!

Da ne bom preveč obnavljal vsebino, naj mogoče v tej smeri zapišem samo to, da se splača počakati čisto do konca filma, saj vam Marvel postreže z dvemi teaserji, od katerih je eden res dober in odpira vrata za naslednjo veliko Avenger žurko, Infinity War, drugi pa je tam samo za končni hehet pred odhodom iz dvorane.

Najbolj zabaven del filma sta pravzaprav glavna junaka – Thor in Hulk, ki lomastita po smetiščnem planetu, pokata vice in se trudita iz zelo tradicionalnega sci-fija narediti zabavno komedijo. Film podčrta tudi Jeff Goldblum, ki s svojim tradicionalno zmedenim nastopom doda še eno komično noto. Zabavna je tudi Valkira (Tessa Thompson), s katero se ekipa nevarno približuje postavi Varuhov galaksije – saj ne, da bi nas to kaj motilo.

V bistvu lahko na večih mestih zasledimo vplive sage Vojna zvezd, saj se film skoraj izključno dogaja na tujih planeti, daleč, daleč stran. Nekaj scen se sicer dogaja tudi na Zemlji, a samo v uvod – vse ostalo se približuje sagi Varuhov galaksije, ki ji je namenjen tudi teaser po koncu filma.

Ni presenetljivo, da film hara po blagajnah kinodvoran po celem svetu in da je Marvel navkljub o.b.u.p.n.e.m.u trailerju uspel narediti nov izdelek, ki bo več kot zadovoljil navdušence nad to franšizo. Mogoče celo večkrat.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan