10.4.2020 ob 16:43

Danes smo v sodelovanju z ekipo RTV Slovenija “polovili” še nepooblaščeno širjenje posnetka intervjuja po družabnem spletu. Če ga bo kdo še kje zasledil, prosim javite.

9.4.2020 ob 16:40

Oddaja je umaknjena iz spleta. Hvala vsem!


V času pandemije s koronavirusom, v kateri se uradna medicinska stroka in politika še iščejo, ko stvari niso jasne in je vsaka preverjena strokovna informacija zlata vredna, lahko na prvem programu nacionalnega radia poslušamo zanikovalce znanosti in nasprotnike cepljenja, kako v skoraj uro dolgem intervjuju lažejo, zavajajo in potvarjajo znanstvena dognanja.

Magistra Karin Rižner, ki je med drugim oblikovala predlog proticepilskega zakona, s katerim skušajo določeni posamezniki škodovati družbi in ukiniti obvezno cepljenje ter izrazito nekritična novinarka Cirila Štuber, ki ji je Rižnerjeva posuflirala par vprašanj.

Tako med drugim lahko slišimo naslednje nebuloze:


“Pasteur je tisti, ki je razvil teorijo mikrobov in premagal sodobnika Antoine Béchampa, ki je večji pomen pripisoval terenu oziroma organizmu – to, kar vi zagovarjate. (…) Prav gotovo je bila Pasteurjeva teorija bolj pisana na kožo industriji…”

Vir: RTVSLO.si

To je bedarija. Béchamp je znan kot prevarant, hkrati se njegove teorije kot svete pojavljajo predvsem pri zanikovalcih cepiv. Kjer je Pasteur označen kot “zarotnik industrije”.


Novinarka: Zdaj si marsikdo predstavlja, da če je zdrav, če skrbi za svoje telo, lahko načeloma tudi pije vodo vodo, v kateri je kolera?

Rižnarjeva: Ja, načeloma to drži!

Vir: RTVSLO.si

Resno? NAČELOMA lahko pijemo vodo, v kateri je kolera?!


“Novinarka: Je mogoče virus izkoreniniti?

Rižnarjeva: Absolutno ne! Nič vam ni treba narediti, da bi preprečili vdor v telo. V nas je toliko virusov, da je par tisoč novih virusov zanemarljiva številka. Tudi če je nov virus, se boste z njim srečali čez par let. Vse, kar morate narediti, je da svoje telo ohranjate čimbolj zdravo…

Vir: RTVSLO.si

Joj. Ne. Res ne. Čeprav po drugi strani, če gospa pije s kolero okuženo vodo in je vse ok…


“Rižnarjeva: V energijski medicini…”

STOP.

Vir: RTVSLO.si


Rižnarjeva: Raziskovalci so povišal histerijo in zaključili, da ljudje lahko hodijo okrog in okužujejo druge, zato jih je potrebno dati v karanteno. Jaz sem zaključila, da me zanima, kje je razlog za paniko in histerijo, če imamo 80% ljudi, ki so pozitivni na ta virus, pa so popolnoma brez simptomov. Se pravi, se spopadamo z izredno blagim virusom, ki si ga podajamo med sabo celo leto, mi pa zapiramo meje…

Novinarka: Ampak mimo Bergama in Wuhana pa vseeno ne moremo. Vseeno je tukaj več ljudi zbolelo s težjim potekom bolezni…

Rižnarjeva: Drži, ampak tukaj morate vedeti, da to Italija doživlja vsako zimo…”

To ni res.

Vir: RTVSLO.si


Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan