LONDON - NOVEMBER 09:  (FILE PHOTO) A man uses...

Najprej sem ga dobil na test. Takrat so me zmotili okorni iTunes in format mp4, vseeno pa sem na koncu zapisal, da je “”jabolčnikom” končno vsaj malo uspelo uravnotežiti razmerje med ceno in zmogljivostjo izdelka. Ipod touch predstavlja zelo uspešen napad na trg dlančnikov, čeprav Applu ostaja še veliko prostora za izboljšave.”

Na začetku…

Že takrat so bili glavni razlogi za nakup wi-fi, vmesnik, glasba, filmi. V tem vrstnem redu. Vmesnik sam ne bi bil dovolj dober razlog za nakup in najverjetneje bi ostal pri svojih 1GB Philipsis. Potem pa se na ipode navadiš.

Ne moti te, da lahko glasbo in datoteke nalagaš samo preko iTunes programa oziroma da potrebuje poseben USB kabel za priklop na računalnik. Raje uživaš v tapkanju, v “socialnem kapitalu”, ki si ga dobil s takim predvajalnikom in v dejstvu, da poseduješ nekaj, s čimer greš lahko na splet skorajda kjerkoli (wi-fi mora seveda pokrivati območje, kjer se nahajaš).

The App Store icon
Pridejo pa izboljšave…

Prostor za izboljšave je Steve Jobs zmanjšal z odprtjem trgovine z aplikacijami (App store) za Ipod Touch in iPhone.

Ko sem si na svojega Ipod Toucha (spet, ne čisto brez težav) s pomočjo prijatelja naložil zadnji Ipod Touch firmware 2.0, se je pred mano odprl svet dodatnih programskih rešitev, ki si jih lahko brezplačno ali proti plačilu naložite na vaš Ipod Touch.

Sicer je zelo veliko aplikacij neuporabnih (začutiti je zmedo med programerji, ki iščejo načine uporabe te naprave), vseeno pa imam trenutno naložene (poleg standardnih) naslednje aplikacije:

Čeprav je brskalnik Safari na Ipod Touch izredno prijazen do uporabnika, pa je aplikacija za urejanje WordPress bloga kar preko telefona še boljša. Dodelani meniji, olajšan dostop do povezav in velika tipkovnica za vnašanje besedila ter slik.

Twitter za Ipod Touch. Dokler ne najdem česa boljšega za isto funkcijo, bo ostal gor.

Ipod se spremeni v daljinca in z njim lahko preskakujete po filmu/skladbah. Koristno, moram še dobro stestirati.

Poslušati pa se da tudi glasbo in gledati filme…

iTunes controlled by iPhone Remote AppNa 8GB Ipod Touch se da naložiti več kot 50 albumov. Garant za to, da boste glasbo večkrat brisali in ponovno nalagali na predvajalnik, kot pa, da boste imeli vso glasbo vedno gor (razen če imate vso glasbo na 2 dvdjih).

Nalaga se jo preko Itunes programa, ki pozna avtomatsko predtvarjanja datotek, ki niso zakodirane po standardih (razni .ogg in .wma). Isto velja za filme, ki jih morate pretvoriti v format .mp4, da bodo delovali. Za v posteljo bo v redu, več kot enega pa nisem zdržal. Zaslon je vseeno premajhen za kaj takega.

Reblog this post [with Zemanta]

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan