Tega prenavljanja ne razumem najboljše. Je bil kdo nezadovoljen s starim? Je kdo želel to, kar imamo zdaj? Mislim da ne. Po Shirkyju[1. vem, ponavljam se, ampak je knjiga res super] skupnosti nočejo sprememb oziroma se vsaki spremembi, ki ruši obstoječi look&feel spletnega mesta upirajo na vse pretege. Predstavljajte si, da bi vam “nevidna roka” vsakih nekaj mesecev premetala dnevno sobo, čeprav tega ne bi izrecno zahtevali.

Zadnja prenova je res zgrešena. Fejsbukovci na svojem blogu pojasnjujejo, da so s tem izboljšali povezljivost in povečali možnost menjave vsebin.

These folks will now be able to share status updates, videos, photos or anything else they want, in the same way your friends can already. You’ll be able to keep up with all of their activity in your News Feed. This means that you can find out that Oprah is reading a book backstage before a show, CNN posted a breaking story or U2 is working on a new song, just as you would see that your friend uploaded new photos from her trip to Europe. (Vir)

Po moji oceni Facebook sedaj izgleda tako, kot bi ga hoteli ekskluzivno prilagoditi slabovidni mladini. Vse je tako veliko in razčefukano, kot da se je oblikovalec zgledoval po mojstru razčefukanosti, MySpace portalu. Glavna poanta Facebook portala je bila ravno ta minimalizem front-enda, skozi katerega je uporabnik dobival podatke.

Uporabniki se strinjajo. Prvi komentar zapisa o spremembah pove vse.

ok EVERYTIME you change something on facebook, people HATE it
i dont think it takes a genius to realize you have to STOP CHANGING THINGS.

Napak je več. Od stotih različnih tipografij, do prevelikega poudarka na statusih oseb, ki jih ima posameznik spletene v mrežo. Na drugi strani so določene funkcije kar izbrisali (dostop do skupin je sedaj skoraj nemogoč), oziroma jih zelo pomanjšali (dogodki in podobno).

Sedaj samo čakam, da bo popizditis uporabnikov dosegel tako velikost kot zadnja manifestacija glede avtorskih pravic na portalu Facebook.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan