Z imenovanjem novega generalnega direktorja policije je slovenska vlada odprla nova vprašanja, ki se tičejo strankarskega ugrabljanja nadzornih organov in izpostavljajo nove dvome v to, da bo slovenska policija delovala neodvisno in v prid vseh državljank in državljanov.

Analiza spletne komunikacije dr. Antona Olaja namreč izpostavlja hudo problematične prakse, ki mejijo na simpatiziranje z neonacističnimi gibanji, širjenje sovraštva in izkazovanjem strankarske pripadnosti, ki meji že na obsedeno.

Glede na to, da že dalj časa po celem Zahodnem svetu, vključno z ZDA in Evropsko unijo, beležimo porast neonacizma in desničarskega ekstremizma in glede na spodaj navedene ugotovitve lahko izrazimo resen dvom v strokovnost in nepristranost novega generalnega direktorja policije in javno opozorimo na novo korakanje v avtokracijo.

Twitter prijatelji

Začnimo z omrežjem Twitter, ki se je v Sloveniji že večkrat izkazal za zelo natančen indikator političnih simpatij posameznice oziroma posameznika. S spremljanjem drugih računov se namreč uporabnik zavija v filtrirni mehurček in spremlja vsebine, s katerimi se strinja oziroma jih odobrava.

Novi generalni direktor slovenske policije na tviterju sledi Rumenim jopičem in drugim računom, ki redno delijo sovražne in nestrpne vsebine ter vsebine glavne desničarske stranke v Sloveniji (klik na sliko vam poveča vsebino).

Sledi tudi večji skupini predstavnikov glavne desničarske parlamentarne stranke in njihovim podpornikom (klik na sliko vam poveča vsebino).

Končno na Twitterju novi direktor slovenske policija spremlja samo tri medije (klik na sliko vam poveča vsebino).

Vsebine družabnega spleta

A to še ni vse. Zanimive so tudi vsebine, ki jih novi direktor slovenske policije deli na omrežjih Facebook in Twitter.

Najprej so tukaj vsebine računa Voice of Europe, ki ga več neodvisnih virov povezuje z enim glavnih spodbujevalcev desničarskega sovraštva v Evropski uniji. Zakaj jih Olaj širi naprej?

Nato je tukaj izražena podpora ključniku #alllivesmatter, ki ga spet več neodvisnih virov povezuje z desničarskimi nestrpneži.

Gremo naprej – v kolumni na mediju, povezanemu z madžarsko propagand mašino v Sloveniji, najdemo njegovo kolumno, v kateri uporabi izredno zanimiv termin: raznarodovanje.

Termin uporabljajo desničarski skrajneži in je izredno podoben opisu teorije velike zamenjave. Gre namreč za teorijo, po kateri bodo begunci izkoreninili domačine v Evropi. Med drugim so njeni veliki feni tudi v Domovinski ligi.

Olaj termin “raznarodovanje” uporablja na večih mestih, tudi ko so pod vprašajem narodnostne manjšine v Sloveniji.

Nismo še končali. Gospod tudi rad nasede klasičnim #fakenews. Recimo fotozmontirani naslovnici Mladine, za katero ni sam ugotovil, da je očitna laž, temveč je “prosil za pojasnilo”.

Potem je tukaj teorija zarote, po kateri naj bi Wikileaks financirali islamski teroristi. Gre za teorijo zarote, s katero so napadali ameriške demokrate.

Tudi pri lanskoletnih protestih in posredovanju Amnesty International ima novi direktor slovenske policije svoje mnenje.

Vse to kaže na izredno problematično držo novega prvega človeka slovenske policije, ki naj bi neodvisno od politike branila slovenske državljanke in državljane. Milo rečeno.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan