Dobro delujoči javni mediji so znak dobro delujoče demokracije. Za razliko od komercialnih ponudnikov medijskih vsebin javni mediji nujno predstavljajo enega od štirih vej oblasti, njhova vloga pri odpiranju družbeno relevantnih tem, zaščiti manjšin in opozarjanju na družbene probleme je neprecenljiva.

Programski svet zavoda RTV Slovenija predstavlja enega od odločevalskih organov zavoda, ki pri nas upravlja z javnim medijem. Z nacionalko. Odločitve svetnic in svetnikov programskega sveta vplivajo na razvijanje programskih vsebin, svetnice in svetniki so pomemben del usmerjanja razvoja javnega medija in hkrati predstavljajo eno ključnih linij obrambe pred pritiski kapitala in politike.

V časih, kjer država financira propagando, kjer so močni javni mediji toliko bolj nepogrešljivi kot obramba pred vdori nestrpnosti, sovraštva in propagande. Kjer je potrebno novinarke in novinarje javnega zavoda zaščititi pred grožnjami in pritiski politike in gospodarstva ter jim pomagati pri korektnemu in kvalitetnemu opravljanju njihovega dela.

Enkrat sem že kandidiral. In odstopil. V vmesnem času sem dobil nekaj centimetrov debelejšo kožo, veliko izkušenj in še bolj jasno predstavo o pomembnosti javnega medija v demokraciji. Zato ponovno kandidiram. Vesel bom, če boste mojo kandidaturo podprli.

Postopek

  1. Na trdi disk računalnika si naložite predlog kandidature (.doc, 30kB)
  2. Izpolnite podatke o predlagatelju in utemeljitev kandidature. Lahko izpostavite moje delovanje na področju medijske pismenosti, medijskega aktivizma, boja proti sovraštvu, delovanja na področju boja za digitalne pravice.
  3. Predlogu kandidature dodajte moje soglasje h kandidaturi (.pdf, 150 kB)
  4. Vse skupaj natisnite in pošljite na naslov: Državni zbor, Mandatno-volilna komisija, Šubičeva 4, p.p. 636, 1001 Ljubljana s pripisom JAVNI POZIV – Programski svet RTV oziroma v elektronski obliki na elektronski naslov gp@dz-rs.si v obliki PDF dokumenta v formatu PDF/A, pri čemer mora biti predlog predlagatelja podpisan z varnim elektronskim podpisom, overjen s kvalificiranim potrdilom. Dokument lahko enostavno podpišete tukaj.

    Rok: vključno srede, 24. 3. 2021, z  oznako: »JAVNI POZIV – Programski svet RTV«.

Hkrati bom vesel, če se bo še kdo odločil za kandidaturo. V tem primeru me prosim kontaktirajte, da bom po svojih najboljših močeh pomagal.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan